Μεγάλη απογοήτευση: ΔΕΝ βρέθηκε πετρέλαιο για εξόρυξη στα τεμάχια 10 και 11 της Κυπριακής ΑΟΖ!

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 20150 σχόλια

Η γαλλική εταιρεία TOTAL σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι μόλις ολοκλήρωσε τη γεωλογική, γεωχημική και γεωφυσική έρευνα εξερεύνησης των τεμαχίων 10 και 11 στην Κυπριακή ΑΟΖ «χωρίς να βρει οτιδήποτε για εξόρυξη».

Η εταιρεία προσθέτει ότι έχει αρχίσει συζητήσεις με τις κυπριακές αρχές για πιθανό πρόγραμμα επιπλέον εξερευνήσεων στην περιοχή, χωρίς να δίδει οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες και χωρίς να αναφέρει αποχώρησή της από την Κυπριακή ΑΟΖ. Ωστόσο, σήμερα το πρωί ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, είχε δηλώσει ότι η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ.
Απογοήτευση και σοβαρό προβληματισμό δημιουργεί η μη εξεύρεση, καταρχήν, γεωτρήσιμων γεωλογικών δομών στα οικόπεδα 10 και 11 από την γαλλική εταιρεία TOTAL και η πρόθεση της εταιρείας να εγκαταλείψει την κυπριακή ΑΟΖ, τονίζει το ΑΚΕΛ.
Η μη εξεύρεση κοιτασμάτων, αναφέρεται, στα οικόπεδα 10 και 11 σ' αυτό το στάδιο «δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται ως το τέλος των προσπαθειών για έρευνα και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας μας». ΑΠΕ - ΜΠΕ
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS