Απίστευτες καταγγελίες για τον Δήμαρχο Ιθάκης

Τετάρτη 25 Ιουλίου 20120 σχόλια

Παρακολουθώντας και βιώνοντας τα όσα πρωτοφανή διαδραματίζονται σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης στον Δήμο Ιθάκης, είμαστε
υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε και εσάς όπως κάναμε και με τους προκατόχους σας χωρίς δυστυχώς να λάβουν τα προσήκοντα μέτρα, για καταστάσεις και γεγονότα που απορρέουν από την συμπεριφορά του Δημάρχου Ιθάκης κ. Ιωάννη Κασσιανού και την ανοχή των υπερκείμενων οργάνων της Πολιτείας.

Μια συμπεριφορά που εκθέτει τον θεσμό, δημιουργεί προβλήματα σε υπηρεσίες και υπαλλήλους, βλάπτει και προσβάλει το δημοτικό και δημόσιο συμφέρον και εν τέλει αναγορεύει σε κυρίαρχες αξίες στη πολιτική και τη κοινωνική ζωή του τόπου μας, τη περιφρόνηση στους νόμους ,τον ετσιθελισμό ,το βόλεμα των ημετέρων, την αδιαφάνεια. Και μια ανοχή των ανώτερων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που τείνει να επιβραβεύει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, αντί να τις στηλιτεύει.
1.Ο κ. Δήμαρχος απουσίαζε παρανόμως από την έδρα του πέντε και πλέον μήνες (κατά διαστήματα) το 2011 και δύο τουλάχιστον μήνες έως τώρα για το 2012, χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, παραβιάζοντας ασύστολα τον κώδικα τοπικής αυτοδιοίκησης, που ορίζει κατηγορηματικά ότι για πέραν του μηνός απουσίας χωρίς άδεια του Δ.Σ, τίθεται σε αργία.
Η έδρα του είναι ουσιαστικά το Βουκουρέστι, απ' όπου διευθύνει τις εκεί επαγγελματικές του δραστηριότητες. Είναι χαρακτηριστικά όσα αναφέρει σε ομιλία του σε υπαλλήλους του Δήμου στις 19/1/12: «Επειδή κάνω δουλειές στην Ρουμανία, εξακολουθώ να χτίζω στην Ρουμανία». Δηλαδή παραδέχεται ότι είναι εκτός Δήμου Ιθάκης οι επαγγελματικές του δραστηριότητες.(Συν.Α)

2.Παρά την εκ του Νόμου υποχρέωσή του, δεν υποβάλλει και δεν δημοσιεύει την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή του κατάσταση. Ο ίδιος προεκλογικά διακίνησε μεγάλα χρηματικά ποσά και όπως ο ίδιος ισχυρίζεται συνεχίζει να διακινεί και σήμερα για υποτιθέμενες ανάγκες του Δήμου χωρίς η δυνατότητά του αυτή να προκύπτει από την δημοσιοποιημένη περιουσιακή του κατάσταση. Και όμως γι' αυτή την παράβασή του, δεν καλείται από τους αρμόδιους ούτε καν σε απολογία!
3.Πραγματοποιεί δημοτικά έργα χωρίς αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς μελέτες, χωρίς πιστώσεις με αποτέλεσμα να αφήνει πληγές στο νησί, χρέη σε βάρος του Δήμου και στις πλάτες των κατοίκων αλλά και να προκαλεί την παραπομπή του Δήμου στα δικαστήρια.(Συν.Β)

4.Επί ένα χρόνο και με τρείς προκηρύξεις προσπαθεί να προσλάβει ως ειδική σύμβουλο την αδελφή του και τις τρείς φορές η πρόσληψη δεν εγκρίνεται. Με την τρίτη απόρριψη, για να εξευτελίσει τους θεσμούς και την ίδια την κοινωνία προκηρύσσει διαγωνισμό για την ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΣΟΠΑΝΗ ως ειδικό σύμβουλό στο Δήμο, κατά παράβαση νόμων και στοιχειωδών κανόνων ηθικής. Βέβαια η πρόσληψη αυτή δεν εγκρίνεται, όμως η Ιθάκη γίνεται ρεζίλι πανελληνίως.(Συν.Γ)

5.Επί ένα και πλέον χρόνο κρατάει κλειστό το ιδιόκτητο κτήριο του Δήμου στο οποίο στεγαζόταν το Δημαρχείο από το 1960 . Oι υπηρεσίες του Δήμου μεταφέρθηκαν στην Δημοτική Πινακοθήκη η οποία καταργήθηκε χωρίς απόφαση του Δ.Σ και για τον χώρο αυτό ο Δήμος πληρώνει ενοίκιο 16.000 τον χρόνο σε δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του Δημάρχου.

6.Έχει διαθέσει ειδικό γραφείο στην αδελφή του και πληρώνει το ενοίκιο ο Δήμος χωρίς να έχει αυτή οποιαδήποτε αρμοδιότητα ή σχέση με τον Δήμο. Ο ίδιος δε, δεν δέχεται καμιά ημέρα της εβδομάδος προγραμματισμένα τους κατοίκους της Ιθάκης, για να μην γίνουν αντιληπτές οι συχνές απουσίες του από το νησί.

7.Οι αυθαίρετες ενέργειες του Δημάρχου έχουν εκθέσει δημοτικούς υπαλλήλους, δημοτικούς συμβούλους και πολίτες αλλά και μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου τα οποία, η συμπεριφορά του Δήμαρχου τα ανάγκασε να παραιτηθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπ. αριθμό 110/2011 απόφαση της οικονομικής επιτροπής, η οποία αποδέχεται κατά πλειοψηφία την εισήγηση του Δημάρχου και αναθέτει σε δικηγόρο των Αθηνών απευθείας και κατά παράβαση διατάξεων, την παροχή ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ υπηρεσιών έναντι αμοιβής 13.284,00 ευρώ. Λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος είναι συνεργάτης του Δημάρχου στην Ρουμανία. (Συν.Δ). Βέβαια η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού συνεδρίου και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ιονίων Νήσων και έκτοτε ο δικηγόρος μένει απλήρωτος από το Δήμο.(Συν.Ε).

8.Με αυθαίρετες ενέργειές του και χωρίς έστω συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, μηχανήματα του Δήμου εισβάλουν σε ξένες ιδιοκτησίες με αποτέλεσμα να καλείται ο Δήμος δηλαδή ο Δημότης να καταβάλει αποζημιώσεις και πρόστιμα που έχουν επιβάλει το Δασαρχείο και το Τμήμα Περιβάλλοντος.(Συν.ΣΤ).

9.Καταθέτει αίτημα στο Δ.Σ να του εγκρίνει έξοδα παράστασης Δημάρχου ύψους 95.000,00 ευρώ για πέντε μήνες του 2011 και μετά την κατακραυγή που ξέσπασε στην Ιθάκη, ζήτησε να αποδεχτεί το Δ.Σ το ποσό αυτό σαν ΔΩΡΕΑ!!! δική του προς τον Δήμο. Δεν κατέθεσε όμως ούτε ένα παραστατικό ενώ στην ίδια εισήγηση ζητά να πληρωθεί η αδελφή του κυρία Νίκη Κασσιανού-Παναγιωτοπούλου για προσφορά εργασίας της 8.500,00 ευρώ αλλά και άλλα 2.000,00 ευρώ για μικροέξοδα δικά της. ΕΩΣ ΤΟΤΕ την αδελφή του την παρουσίαζε ως ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ!!!.(Συν.Ζ).

10.Εξαπάτησε τους κατοίκους της Ιθάκης υποσχόμενος εντύπως με την υπογραφή του προεκλογικά ότι θα αφήνει την χορηγία του στο ταμείο του Δήμου και θα πληρώνει όλες τις μελέτες των έργων από τα λεφτά που θα φέρνει από την Ρουμανία, ενώ ως σήμερα εισπράττει κανονικά την χορηγία του χωρίς μάλιστα να έχει την δυνατότητα φορολογικής ενημερότητας από την Δ.Ο.Υ Ιθάκης.

11.Αρνείται να απαντήσει εγγράφως σε δημοτικό σύμβουλο σε έγγραφο αίτημά του για τις απευθείας αναθέσεις στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος, για έργα χωρίς μελέτες, για καταστροφή μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου χωρίς αποφάσεις αρμοδίων οργάνων. Παρά την από τετραμήνου Εισαγγελική παραγγελία να χορηγήσει τα αιτούμενα στοιχεία, με τρόπο παράνομο και καταχρηστικό, αρνείται να το πράξει.(Συν.Η).

12.Στη σκανδαλώδη επιμονή του να μη σφραγίσει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού του, το καλοκαίρι του 2011 προβαίνει σε πραγματικό διωγμό των ομοειδών επιχειρήσεων του νησιού μας. Το Δ.Σ με την 201/31-08-2011 απόφασή του, καταδίκασε ως απαράδεκτες αυτές τις ενέργειες του Δημάρχου. (Συν.Θ).

13.Ελέγχεται από το Υπουργείο Οικονομικών για τα μεγάλα του χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο ως αποτέλεσμα φοροδιαφυγής. Η κατάσταση αυτή απαξιώνει το αξίωμα του Δήμαρχου, προσβάλλει και προκαλεί τους κατοίκους του νησιού μας που υφίστανται τις δραματικές συνέπειες τέτοιων προκλητικών συμπεριφορών και βέβαια βλάπτει το δημόσιο συμφέρον. Είναι πρόσφατη η εντολή Δ.Ο.Υ να κατασχεθεί μεταξύ άλλων ο μισθός του Δημάρχου για οικονομικά χρέη του εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο. Για την εντολή αυτή ο Δήμαρχος, ούτε το δημοτικό ταμείο έχει ενημερώσει ούτε βέβαια και το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι απορίας άξιον, ειδικά στις σημερινές συνθήκες που ζει η χώρα μας και βιώνει με τρόπο δραματικό ο καθημερινός πολίτης, πώς η Πολιτεία και τα όργανά της καλύπτουν και ουσιαστικά επιβραβεύουν και επιφυλάσσουν ιδιαίτερη μεταχείριση, σε έναν ελεγχόμενο για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Όλα τα ανωτέρω έχουν καταγγελθεί επανειλημμένως στα αρμόδια Υπουργεία και στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο και περιέχονται σε δύο ερωτήσεις που έχουν υποβάλλει βουλευτές στους αρμόδιους υπουργούς. Έως σήμερα η Πολιτεία δείχνει να παρακολουθεί αμήχανη και ουσιαστικά απαθής, την παράνομη και προκλητικά επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον διαδρομή του Δήμαρχου Ιθάκης. Επικαλείται μάλιστα το επιχείρημα ότι, η εντυπωσιακή πραγματικά παράνομη δραστηριότητα του κ. Κασσιανού έλαβε χώρα πριν από την εκλογή του και ο Νόμος δεν προβλέπει την έκπτωσή του γι'αυτά τα αδικήματα, τα οποία όμως, αν διέπραττε κατά τη θητεία του, η Πολιτεία θα τον καθαιρούσε από το αξίωμά του!

Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που ευτελίζουν το Δημόσιο βίο και ζητάμε, στα πλαίσια της υφιστάμενης νομοθεσίας περί προστασίας του δημόσιου συμφέροντος αλλά και των ηθικών κανόνων που πρέπει να χαρακτηρίζουν τη στάση των δημοσίων προσώπων, τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας να αντιμετωπίσουν αυτή τη κατάσταση ,που πραγματικά αποτελεί ΟΝΕΙΔΟΣ για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση της Χώρας.

Με εκτίμηση
ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ, πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ, πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ , ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ <<ΙΘΑΚΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ>>, πρώην ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ , ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ << ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΘΑΚΗΣ>>, πρώην ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. dete.gr you.gr 8.000 προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν παράδοση από 300 σημεία! Κάντε Click Εδώ
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS