Ποιοι είναι οι δύο βουλευτές πίσω από την απαράδεκτη τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 20140 σχόλια

Με μία απαράδεκτη βουλευτική τροπολογία που γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση τα κόμματα ρυθμίζουν -υπέρ τους- τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν με τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, δύο βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων, ο Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ) και ο Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ) κατέθεσαν τροπολογία για τα... ακατάσχετο της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων που χρωστούν στις τράπεζες. Παρότι ήταν... και εκπρόθεσμη, ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος δήλωσε ότι την κάνει αποδεκτή.

«Ακατάσχετο και ανεκχώρητο»...

Το περιεχόμενο της τροπολογίας αποτελείται από 2,5 σειρές. Τις εξής; «Ποσοστό 40% της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει κάθε κόμμα και συνασπισμός κομμάτων είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο».

Αναμένεται η τοποθέτηση της αντιπολίτευσης. Μέχρι στιγμής, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ έψεξαν την τροπολογία, αλλά μένει να τοποθετηθούν επισήμως οι εισηγητές όλων των κομμάτων.

Νωρίτερα σήμερα ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος παραδέχθηκε ότι από τα χρέη του κόμματός του, τα 14 εκατ. ευρώ είναι οι απλήρωτοι τόκοι από το 2013, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό ως οφείλει από τον νόμο.

Εν τω μεταξύ σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ορίστηκε η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί των επίμαχων άρθρων που αφορούν την ονομαστικοποίηση των κουπονιών και τη δυνατότητα χρηματοδότησης των κομμάτων από ΝΠΙΔ.
Της Μαρίνας Μάνη kourdistoportocali.com







Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS