Νέα δημοσκόπηση-σοκ: Κάτω από 4% το ΠΑΣΟΚ, εκτός Βουλής ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ!

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 20140 σχόλια

Δημοσκόπηση – κόλαφος για την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αφού σύμφωνα με την μέτρηση κινείται κάτω από το 4% και μπαίνει οριακά στην Βουλή, ενός εκτός Βουλής (μετά τη ΔΗΜΑΡ του πολιτικού πτώματος Κουβέλη) εμφανίζονται πλέον και οι ΑΝΕΛ!

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά 3,7% δίνει νέα δημοσκόπηση της E-VOICE για τον «Ελεύθερο Τύπο», η οποία αποκαλύπτει ότι οι Ελληνες είναι διχασμένοι για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα τους οδηγήσει τελικά σε αυτές. Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης.
Η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου είναι μεν στο επίπεδο των ευρωεκλογών (3,9%), αλλά τα ποσοστά και των δύο κομμάτων είναι χαμηλά, εξαιτίας των αναποφάσιστων και εκείνων που απαντούν ότι δεν θα ψήφιζαν.
Αθροιστικά, τα δύο κόμματα φτάνουν στο 30,9%, κάτι που σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές δείχνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης τηρεί στάση αναμονής.
Πιο συγκεκριμένα, πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,2%, με δεύτερη τη ΝΔ με 17,5% και τρίτη τη Χρυσή Αυγή με 5,3%, ενώ ακολουθούν το Ποτάμι (4,6%), το ΚΚΕ (4,4%), το ΠΑΣΟΚ (3,9%) και εκτός βουλής- σύμφωνα με τη δημοσκόπηση- μένουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (2%) και η ΔΗΜΑΡ (0,8%).
Ο ΛΑΟΣ εμφανίζει ποσοστό 1,1%, ενώ το 8,3% απάντησε ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα. Το 12,2% δεν θα ψήφιζε, ενώ το 16,7% δήλωσε αναποφάσιστο.
Στην ερώτηση για το αν η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, το 46,2% απάντησε αρνητικά, έναντι του 45% που επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 8%. Πάντως οι περισσότεροι εκτιμούν ότι θα γίνουν τελικά εκλογές, με αφορμή τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας- το 44%- ενώ το 35,9% πιστεύει ότι θα εκλεγεί νέο πρόσωπο για αυτή τη θέση.
Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των ερωτηθέντων στην ερώτηση για το ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση (23,1%), με τον Αλέξη Τσίπρα δεύτερο (18,7%), αλλά το 47% απάντησε «Κανένας» σε αυτή την ερώτηση. Ανάμεσα στους αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα για τον ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, το 35,7% απάντησε τον κ. Σαμαρά, το 31,9% τον κ. Τσίπρα, ενώ το 31% απάντησε «Κανέναν». lykavitos.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS