Στα κάγκελα οι κτηνοτρόφοι - Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τα βοσκοτόπια

Δευτέρα 11 Αυγούστου 20140 σχόλια

Από νωρίς σήμερα το πρωί τα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Αγρινίου» κατακλύστηκαν από κτηνοτρόφους, που διαπίστωσαν ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ «εξαφάνισε» τα χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης που δικαιούνται.

Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν ενημέρωση από τις υπηρεσίες της Ένωσης για το τι ακριβώς έχει συμβεί και το τι μπορεί τώρα να γίνει. Παράλληλα δήλωσαν την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν δυναμικά κάθε πρωτοβουλία που θα αναλάβει ο Συνεταιρισμός, αν το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα έχει την ερχόμενη Πέμπτη ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θωμάς Κουτσουπιάς με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Πάρη Κουκουλόπουλο δεν είναι το επιθυμητό.
Υπενθυμίζουμε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ εντελώς αυθαίρετα και απροειδοποίητα περιέκοψε 220.000 στρέμματα στην Αιτωλοακαρνανία, πράγμα που σημαίνει άμεση απώλεια περισσοτέρων από 6.000.000,00 ευρώ, αλλά και ανάλογες περικοπές στα βιολογικά ,στα δικαιώματα, στη Νέα ΚΑΠ κλπ.
Όπως εξηγεί ο κ. Κουτσουπιάς, απώλειες υπάρχουν και για την ίδια την Ένωση, η οποία διευκολύνοντας τους παραγωγούς τους είχε πιστώσει με ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου. Ο ίδιος σημειώνει: «Η αψυχολόγητη και εντελώς ακατανόητη μονομερής ενέργεια αυτή του ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί πράξη κορυφαίας κακοδιοίκησης, που συν τοις άλλοις εκθέτει το υπουργείο. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορεί να λειτουργούν δεσποτικά, αγνοώντας την πραγματικότητα, ότι δεν μπορεί να αυθαιρετούν σε βάρος των παραγωγών. Ζητάμε την ενεργοποίηση όλων των φορέων, ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα. Σε επικοινωνία που ήδη είχα με την πολιτική ηγεσία του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, φάνηκε να υπάρχει η διάθεση για ουσιαστικό διάλογο. Θα δούμε και θα κρίνουμε την Πέμπτη...».

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS