ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 20120 σχόλια

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των μικροκτηνοτρόφων αλλά και όλων των φτωχών εργατικών, λαϊκών στρωμάτων της Περιοχής μας και όχι μόνο,

ακόμα και τώρα, την ύστατη ώρα, που έχουν πέσει οι υπογραφές για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ!
Από την αρχή, όταν οι διάφοροι φορείς (Ενώσεις, συνεταιρισμοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, κόμματα του ευρωμονοδρόμου κλπ) βάζαν πλάτη στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ καταθέτοντας - ο καθένας από την πλευρά του και προφανώς για τους δικούς του λόγους - πρόταση ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας,  το ΚΚΕ είπε καθαρά και ξάστερα ότι η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της με την αποκλειστική ευθύνη του κράτους, ως δημόσια επιχείρηση, χωρίς να έχουμε ή να καλλιεργούμε καμία αυταπάτη για τα χαρακτηριστικά του αστικού κράτους: του κράτους δηλαδή που, με όποια κυβέρνηση, θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Η πρόταση αυτή, δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν οι μικροκτηνοτρόφοι να παραδίνουν την παραγωγή τους διεκδικώντας καλύτερες τιμές και άμεση αποπληρωμή ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για το λαϊκό κίνημα, προκειμένου να κερδίσει χρόνο για την ανασύνταξή του, για να ανοίξει ο δρόμος της συνολικής ρήξης και ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που λέγεται καπιταλισμός. Η ΛΥΣΗ για τη ΔΩΔΩΝΗ και συνολικά για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τη φτώχεια, την ανέχεια, την καταστροφή, βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και κάθε άλλης συγκεντρωμένης παραγωγής, που μόνο η δύναμη του λαού μπορεί να πραγματοποιήσει όταν ο ίδιος γίνει κύριος των κλειδιών της οικονομίας του τόπου!

Οι προτάσεις για ΔΩΔΩΝΗ "κρατικοσυνεταιριστική", αφορούν το παρελθόν, δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις εξελίξεις που λένε ότι οι Ενώσεις και οι Συνεταιρισμοί έχουν χρεοκοπήσει από τις πολιτικές πρώτα και κύρια του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όλων όσων κυβέρνησαν αυτό τον τόπο. Είναι οι νόμοι του νυν Περιφερειακού Συμβούλου Β. Αργύρη ως Υπουργού Γεωργίας του ΠΑΣΟΚ, που με μαθηματική ακρίβεια οδήγησαν σε αυτή τη χρεοκοπία - όχι από ανικανότητα, αλλά από πρόθεση υπηρέτησης με συνέπεια των συμφερόντων της πλουτοκρατίας που είχε αναλάβει το Κόμμα του.

Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ο όψιμος επαναστάτης Μ. Κασσής, που θεωρεί ότι η ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με τη δήλωση ότι ο ίδιος δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά ΠΑΣΟΚ (το ΠΑΣΟΚ άλλαξε!), μπορεί να αποτελέσει κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να τον αποχαρακτηρίσει από τις ευθύνες που έχει για την ασκούμενη - τόσα χρόνια  -πολιτική από την παράταξή του!

Η επέμβαση των ΜΑΤ στη γαλακτοβιομηχανία σήμερα, και οι συλλήψεις που ακολούθησαν, είναι απερίφραστα καταδικαστέες, αλλά δεν πρέπει να εξιλεώσουν ΚΑΝΕΝΑΝ!
Παίζουν παιχνίδια και κοροϊδεύουν όλοι όσοι σήμερα κλαίνε γοερά για το ξεπούλημα (όχι γενικά την ιδιωτικοποίηση αλλά το τίμημα αυτής, που βεβαίως είναι σκανδαλώδης) και από την άλλη πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, απειλώντας το λαό με την παραμονή ή όχι σε αυτήν!

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η σημερινή "παράσταση" στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με όλους τους πρωταγωνιστές συντονισμένους και καλοκουρδισμένους, να εγκαλούν ο ένας τον άλλον,
χωρίς να θίγουν στο παραμικρό τις αιτίες που οδηγούν το λαό μας μαζικά στην εξαθλίωση και τους μικροκτηνοτρόφους, στο ξεκλήρισμα.

Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, έχει ιδιαίτερες ευθύνες για αυτές τις εξελίξεις. Το ΚΚΕ, έχει καταθέσει ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης για την τύχη της ΔΩΔΩΝΗΣ, που η κυβέρνηση προκλητικά αρνείται να απαντήσει! Είναι και αυτό στοιχείο της πρεμούρας που έχει η αστική τάξη και στον τόπο μας, να περάσει όλα τα μέτρα που συμβάλλουν στην κερδοφορία του κεφαλαίου, χωρίς δεύτερη κουβέντα!

Το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και στο λαό μας. Σε αυτούς απευθύνεται και τους καλεί να αξιοποιήσουν την πλούσια πια πείρα που διαθέτουν ώστε να βγάλουν τα σωστά πολιτικά συμπεράσματα. Η σαπίλα του καπιταλισμού, αυτή που με την καπιταλιστική οικονομική κρίση βγήκε έντονα στο προσκήνιο, δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί, δεν παίρνει φτιασιδώματα, ούτε "άλλες πολιτικές" διαχείρισής της. Απαιτεί ανατροπή, μέσα από τη συνειδητή και οργανωμένη δράση των εργατικών λαϊκών μαζών, που θα οδηγήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους και έξοδο από την ΕΕ με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Αυτή είναι η μόνη φιλολαϊκή πρόταση διεξόδου από την κρίση. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΤΗΝ ΠΑΣΥ, ΤΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΟΓΕ

ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΡΑΣΗ, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ you.gr 8.000 προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν παράδοση από 300 σημεία! Κάντε Click Εδώ
 
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS