Σε “λαδωμένο χαρτί” τα μέτρα της κυβέρνησης Καραμανλή για την κρίση

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 20100 σχόλια

Δείτε το βίντεο.
Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει ένα μοναδικό περιστατικό για την "σοβαρή αντιμετώπιση" της κρίσης πριν ξεσπάσει από την κυβέρνηση Καραμανλή.

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ για τον πρώην υπουργό Οικονομικών επί κυβερνήσεως Καραμανλή, τον κ. Γιάννη Παπαθανασίου, στον οποίο είχε αναφέρει τις ανησυχίες της Ευρώπης για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας, αλλά δεν είχε πάρει την απαιτούμενη προσοχή.

Όπως αποκάλυψε το Μega μέσω της εκπομπής Έρευνα του Παύλου Τσίμα, ο δημοσιογράφος της Liberation, Ζαν Καρτμέρ σε επικοινωνία του με την κα Λαγκάρντ, εκείνη του είχε πει πως η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών βρέθηκε στην Ελλάδα τον Μάιο του 2009 και είχε ένα δείπνο με τον ελληνα υπουργό Οικονομικών, τον κ. Παπαθανασίου.


Η κα Λαγκάρντ είχε εκφράσει τότε την ανησυχία της στον έλληνα υπουργό για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας και ο κ. Παπαθανασίου της είπε “μην ανησυχείτε” και έσπευσε να την ενημερώσει για τα μέτρα που προτίθεται η ελληνική κυβέρνηση να λάβει εάν εκλεγούν.


Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Liberation ο τότε υπουργός Οικονομικών πήρε ένα κομμάτι χαρτί και μάλιστα, όπως αναφέρει λαδωμένο, πιθανότατα χαρτοπετσέτα, και άρχισε να γράφει: “θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ 2%, θα παγώσουμε τους μισθούς στο δημόσιο και τις προσλήψεις”.


Η ίδια η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρει πως σε μία γωνιά ενός τραπεζιού “μου έδωσε τη λίστα των μέτρων που θα έπαιρναν - αύξηση στις τιμές των τσιγάρων, αύξηση του ΦΠΑ, πάγωμα του τάδε, μείωση μισθών στο δείνα τομέα κτλ. - και τα είχε γράψει όλα αυτά σε ένα χαρτί με το χέρι”.Όπως αναφέρει η κα Λαγκάρντ είπε από μέσα της πως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.


Σε παρέμβασή του ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου επιβεβαίωσε ότι είχε μία συνάντηση με την κα Λαγκάρντ στο περιθώριο μίας συνόδου, αλλά δεν έγινε ποτέ μία σοβαρή συζήτηση, απλά ειπώθηκαν πρόχειρα ορισμένα πράγματα, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα περί λαδωμένου χαρτιού.
 
Πηγή newsit
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS