Επιχείρηση «σκούπα» του Δήμου Αγρινίου σε εγκαταλελειμμένα περίπτερα

Σάββατο 2 Απριλίου 20160 σχόλια

Συνεργεία θα ξηλώσουν 20 περίπτερα σε όλη την περιοχή. Βελτιώνεται σε πολλά σημεία η εικόνα του...
Αγρινίου στο πλαίσιο απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων περιπτέρων που υπήρχαν για χρόνια σε διάφορα σημεία –ακόμη και κεντρικά- που προκαλούσαν ακόμη και προβλήματα στη διέλευση των πεζών. Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος πρόκειται να αναβαθμίσει τις γειτονιές, αφού θα εκλείψει η εικόνα του εγκαταλελειμμένου και συχνά κατεστραμμένου περιπτέρου, που παρεμπιπτόντως αρκετά από αυτά είχαν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης. Παράλληλα, με την απομάκρυνση των 20 περιπτέρων απ’ όλο τον Δήμο, η Τεχνική Υπηρεσία επεμβαίνει στα συγκεκριμένα σημεία και διαμορφώνει όπως απαιτείται το σημείο.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Μελιάδη, βάση της νομοθεσίας 4093/12 επιβλήθηκε από το κράτος τέλος για τα κουβούκλια – περίπτερα στους ιδιοκτήτες τους. Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες που τα είχαν κλειστά κατέφυγαν στο Δήμο Αγρινίου για να αναλάβει την απομάκρυνση των κουβουκλίων, ώστε να αποφύγουν την καταβολή του τέλους. Ο Δήμος, μετά το αίτημά τους και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησε τις ενέργειες αυτές και εντός μιας περίπου εβδομάδας τις ολοκληρώνει, ελευθερώνοντας πολλά σημεία, τόσο μέσα στο Αγρίνιο, όσο και στον υπόλοιπο Δήμο».
Οι ιδιοκτήτες που υπέβαλαν το αίτημα αυτό υπέγραψαν μια αίτηση που αφορούσε στην αποδέσμευση του σημείου που βρισκόταν το εκάστοτε εγκαταλελειμμένο κουβούκλιο – περίπτερο, χωρίς ωστόσο να χάνουν την άδειά για την λειτουργία περιπτέρου, αλλά και την δυνατότητα ενεργοποίησης της άδειας αυτής ανά πάσα στιγμή.


Εντός του Δήμου Αγρινίου, όπως επισήμανε ο κ. Μελιάδης, υπάρχουν περίπου 85 περίπτερα σε λειτουργία, 20 κλειστά που απομακρύνονται, ενώ οι περιπτερούχοι που πλήρωσαν το τέλος στο κράτος, πάρα το γεγονός ότι διατηρούν κλειστά τα περίπτερά τους δεν υπερβαίνουν τους 6. «Δεν βάλλουμε κατά των ιδιοκτητών, αλλά μας ενδιαφέρει να έχουν την ευθύνη του χώρου τους και να λειτουργούν νόμιμα» σημείωσε ο κ. Μελιάδης στη «Σ», ο οποίος συμπλήρωσε πως «απομάκρυνση περιπτέρων εκτός της πόλης γίνεται στον Άγιο Ανδρέα, στην Γαβαλού, στο Κεράσοβο, στη Μακρινού, στη Νεάπολη και στην Παραβόλα».  Οι διαδικασίες απομάκρυνσης των περιπτέρων αναμένεται να ολοκληρωθούν σε μία περίπου εβδομάδα. sinidisi.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS