Οι 5 πιο τρανταχτές αποκαλύψεις των WikiLeaks

Δευτέρα 11 Απριλίου 20160 σχόλια

Τα Panama Papers δεν πιάνουν μία μπροστά σε όσα έχει δημοσιεύσει ο Ασάνζ όλα αυτά τα χρόνια!...
Όλοι ασχολούνται με τις διαρροές στο ίντερνετ. Όλοι. Οι διαρροές των WikiLeaks είναι Νο.1 θέμα συζήτησης στην Ευρώπη την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ενώ τα Panama Papers έχουν βγάλει στη φόρα αρκετά... άπλυτα και μάλιστα με τις ευλογίες των περήφανων WikiLeaks! Αν όλα αυτά τα έγγραφα που διέρρευσαν, δεν θεωρούνταν προϊόντα υποκλοπής, ίσως οι εξελίξεις να ήταν κοσμοϊστορικές. Τώρα το αν θα βγει κάτι από όλο αυτό, μένει να το μάθουμε.
Με αφορμή αυτά τα δύο γεγονότα θυμηθήκαμε τις 5 πιο τρανταχτές διαρροές των Wikileaks και τον θόρυβο που προκάλεσαν στις ηγεσίες όλου του κόσμου, χωρίς φυσικά να μπορούν να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Για θυμίσου κι εσύ...

1. Η "Βίβλος" της Σαϊεντολογίας
Ένα από τα δυνατά χτυπήματα του Ασάνζ και της παρέας του ήταν εκείνο εναντίον τηςΕκκλησίας της Σαϊεντολογίας το 2008. Μέσα από 208 σκαναρισμένες σελίδες οι οποίες περιείχαν απόρρητες συνομιλίες και αλληλογραφίες μεταξύ των υψηλά ιστάμενων, τα WikiLeaks έβγαλαν στη φόρα μερικές συζητήσεις που εξέθεταν την Σαϊεντολογία στα μάτια των πιστών της. Ανάμεσα στις συζητήσεις που διέρρευσαν δέσποζε εκείνη στην οποία οι "υψηλόβαθμοι" Σαϊεντολόγοι υποστήριζαν ότι έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν με φυτά. Τρεις μέρες μετά τη διαρροή της "Βίβλου της Σαϊεντολογίας", οι δικηγόροι της αίρεσης απαίτησαν από τα WikiLeaks να κατεβάσουν τα αρχεία που πλήττουν την υστεροφημία της, εισπράτοντας ως απάντηση ένα μεγαλοπρεπέστατο "Fuck You" από τον Ασάνζ. 
Ένα από το έγγραφα του 1968
2. Οι διαρροές για τον πόλεμο του Αφγανιστάν
Το καλοκαίρι του 2010, τα Wikileaks κάνουν πάταγο με 90.000 έγγραφα (στην πλειοψηφία τους απόρρητα) σχετικά με τον πόλεμο των Η.Π.Α. και των συμμάχων τους στο Αφγανιστάν. Για αρχή ανέβηκαν 75.000 από αυτά ενώ μερικά από τα υπόλοιπα κυκλοφόρησαν μέσα από τα φύλλα των "New York Times, "The Guardian" και "Der Spiegel" οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον ιστότοπο. Τα αρχεία αφορούσαν την περίοδο 2004-2010 και μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για χιλιάδες δολοφονίες αμάχων, ανθρώπους που έκαναν συμφωνίες για να εκδίδουν νεαρά αγόρια που θα ικανοποιούσαν σεξουαλικά κάποιους από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς, και πολλές ακόμα "ομορφιές". Μετά τη δημοσίευση των εγγράφων, οι Αμερικανικές αρχές έκαναν λόγο "ανεύθυνη στάση από το WikiLeaks που θα μπορούσε να θέσει τις ζωές πολλών ανθρώπων σε κίνδυνο και να πλήξει την δημόσια ασφαλεια της χώρας". Κοινώς: "γαργάρα".

Ο Ασάνζ καμαρώνει

3. Τα απαγορευμένα sites της Αυστραλίας
Μάρτιος του 2009 και στόχος είναι η κυβέρνηση της Αυστραλίας και η πολιτική που εκείνη ακολουθεί για τα απαγορευμένα sites. Ο ιστότοπος διέρρευσε ολόκληρη τη λίστα με τα sites που φιλτράρονταν και δεν έφταναν ποτέ στους υπολογιστές των χρηστών. Κι αν τα περισσότερα από αυτά έχουν να κάνουν με την παιδική πορνογραφία, το γεγονός που προκάλεσε εντύπωση ήταν ότι μέσα αυτά εμπεριέχονταν και κάποια "ανεξήγητα". Σελίδες online poker, συγκεκριμένες διευθύνσεις στο YouTube, ακόμη και το γραφείο ενός οδοντίατρου στη Βρετανία. Ο Ασάνζ υποστήριξε πως οι απαγορεύσεις αυτές οδηγούν στην διαφθορά που είναι άκρως αντιδημοκρατική, υπονοώντας πως οι Αυστραλοί χρηματίζονται για να απαγορεύουν συγκεκριμένες σελίδες. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Αυστραλίας χαρακτήρισε τη στάση των WikiLeaks ανεύθυνη (πρωτότυπο) και προσπάθησε (μάταια) να κατηγορήσει τον Ασάνζ για προβολή παιδικής πορνογραφίας. 

Οι Αυστραλοί μάλλον ήταν στο πλευρό του

4. Οι τρόφιμοι του Γουαντάναμο
Το 2011 κυκλοφορούν στο διαδίκτυο 779 κρατικά έγγραφα των Η.Π.Α. σχετικά με την διαβίωση στις φυλακές του Γκουαντάναμο, όπου κρατούνται αιχμάλωτοι πολέμου από διάφορες χώρες. Συχνά εμφανίζονταν φωνές διαμαρτυρίας που αναφέρουν πως οι συνθήκες κράτησης είναι άθλιες, ωστόσο δεν μπορούσαν να αποδειχθούν, μέχρι την αποκάλυψη των WikiLeaks. Ανάμεσα στα αρχεία, ξεχωρίζουν οι περιγραφές για περίπου 150 -αποδειγμένα- αθώους αγρότες, μάγειρες, οδηγούς και άλλους που κρατούνται επί σειρά ετών χωρίς να τους έχουν προσάψει κάποια κατηγορία. Αυτό που έκαναν οι Η.Π.Α. ήταν να απαγορεύσουν στους κρατούμενους και τους δικηγόρους τους, να δούν τα αρχεία, κάποια από τα οποία είχαν ήδη δημοσιευτεί και στους New York Times.

Χάριν συντομίας, το Γκουαντάναμο έγινε Γκίτμο

5. Το "πώς να γλιτώσετε από τα WikiLeaks"
2009 και ήδη οι ηγεσίες ανά τον κόσμο έχουν αρχίσει να ψιλλιάζονται ότι βρήκαν τον μπελά τους με την παρέα του Ασάνζ. Οπότε οι 'Αγγλοι για να προφυλαχθούν, 
έβγαλαν στρατιωτική οδηγία για το πώς θα πρέπει όλοι να προσέχουν ώστε να μην διαρρεύσουν εν εγνοία τους, συγκεκριμένες πληροφορίες. Μόνο που δεν φαντάστηκαν πως αυτή ακριβώς η οδηγία θα έβλεπε το φως της δημοσιότητας από τον μεγαλύτερο κίνδυνο για αυτούς. Τα WikiLeaks κάνουν επίδειξη δύναμης εμφανίζοντας 2.389 σελίδες στις οποίες κάποιοι δημοσιογράφοι αναφέρονται ως "απειλή" ενώ συγκεκριμένα τα WikiLeaks χαρακτηρίζονται ως κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Οι Βρετανοί απλά είχαν βάλει αυτογκόλ...provocateur.gr
Εδώ το γκολάκι του Σνόουντεν

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS