Γ. Βαρεμένος με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών για τα οδικά έργα στην Αιτωλοακαρνανία

Παρασκευή 11 Μαρτίου 20160 σχόλια

Αναλυτική συζήτηση για τα οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν στην Αιτωλοακαρνανία, είχε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος με τον...
Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε κατά την επίσκεψή του σε εργοτάξια του νομού.
Ο Γιώργος Βαρεμένοςέθεσε το θέμα της άμεσης σύνδεσης του Αγρινίου με την ΙονίαΟδό, το οποίο έχει θέσει και στον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, για το οποίο ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι αποτελεί αντικείμενο μελέτης αν θα αντιμετωπισθεί σε αυτό ή σε επόμενο έργο.
Έθεσε, επίσης, το θέμα των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε τη διαβεβαίωση που έχει δώσει και ο υπουργός σε προηγούμενο διάβημα του βουλευτή, για την καταβολή τους το ταχύτερο δυνατόν και κατά προτεραιότητα.
Έθεσε, τέλος, το θέμα των αποζημιώσεων των επικειμένων σε απαλλοτριωμέναακίνητα, που αποτελεί και προϋπόθεση για να προχωρήσει το έργο της οδού Αγρινίου - Καρπενησίου. Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε ότι τα αναγκαία ποσά υπάρχουν και θα καταβληθούν αμέσως.
Αναφερόμενος γενικότερα στην εξέλιξη των έργων, ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε ότι το έργο της Ιονίας Οδού θα έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017, μετά και την υπογραφή του πλαισίου συναντίληψης μεταξύ του υπουργού, των παραχωρησιούχων και της κατασκευάστριας εταιρείας, ότι η διυπουργική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων επιλύει γρήγορα και αποτελεσματικά τα ζητήματα απαλλοτριώσεων, αρχαιολογικών χώρων και περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων που αναφύονται, και ότι στο έργο του οδικού άξονα Αμβρακίας - Ακτίου, που παρελήφθη από την κυβέρνηση «σε ημιθανή κατάσταση», οι συμπληρωματικές συμβάσεις έχουν προχωρήσει προς έγκριση, με στόχο να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι δύο από τις τέσσερις εργολαβίες και, ιδίως, ο κόμβος και η παράκαμψη της Αμφιλοχίας.

«Εκλαμβάνουμε τη δήλωσή σας για ολοκλήρωση του έργου της Ιονίας Οδού τον Μάρτιο του 2017 ως δέσμευση, την υλοποίηση της οποίας θα παρακολουθούμε και θα ελέγχουμε», είπε ο Γιώργος Βαρεμένος. «Και εφόσον αυτό γίνειπραγματικότητα, σας προσκαλούμε του χρόνου τέτοιες μέρες να κάνουμε μαζίτη διαδρομή».
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS