Αγρίνιο: Άγριο bullying σε 12χρονο μαθητή- Τον πέταξαν στο έδαφος και τον κλοτσούσαν 15 άτομα!

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 20150 σχόλια

Χθες το πρωί ετοίμασε την μαθητική του τσάντα πηγαίνοντας στο σχολείο του, ξεκινώντας όπως κάθε μέρα με διάθεση και θέληση για γνώση. Ο μικρός είναι...
μαθητής της Α’ τάξης του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου στην περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου. Δεν φανταζόταν όμως τι θα του επιφύλασσε η χθεσινή μέρα, τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του.
Ο μικρός μία μέρα πριν είχε κουρευτεί και οι συμμαθητές του στο διάλειμμα ξεκίνησαν να τον πειράζουν χτυπώντας τον στον αυχένα και στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.
Όμως πολύ γρήγορα το αστείο και τα πειράγματα πήραν άλλη τροπή, με τον 12χρονο Χρήστο να πέφτει θύμα άγριου bullying, δεχόμενος επίθεση, από ομάδα 15 συμμαθητών του! Μάλιστα σύμφωνα με την μητέρα του μαθητή αλλά και τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της επίθεσης που δέχθηκε, έπεσε στο έδαφος, με τους νταήδες… συμμαθητές του να μην διστάζουν να τον χτυπούν με κλωτσιές όπου έβρισκαν, με τον ανυπεράσπιστο 12χρονο να προσπαθεί να προφυλάξει τον εαυτό του.

Όσο βέβαια μπορούσε, καθώς είχε να αντιμετωπίσει ούτε 1 ούτε 2 αλλά 15 άτομα! Στο σημείο επικράτησε πανικός, ενώ ο μαθητής ειδοποίησε την μητέρα του, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που νωρίτερα είχε συμβεί. Άμεσα η μητέρα του μικρού Χρήστου διεκόμισε στο νοσοκομείο Αγρινίου τον γιό της ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Ευτυχώς τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε δεν του προκάλεσαν σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο χρειάστηκε η νοσηλεία του για περίπου μία ώρα, με τους γιατρούς να του τοποθετούν ειδικό κολάρο στον αυχένα (βλέπε φωτο). Στο σημείο δηλαδή όπου δέχθηκε τα περισσότερα χτυπήματα.
Συγκλονισμένη η μητέρα του 12χρονου μίλησε στη «Σ», δηλώνοντας αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση.

"Είμαι σοκαρισμένη"

Πρόκειται για ένα από τα πιο ήσυχα παιδιά και ίσως απ΄ ότι φαίνεται, αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι συγκεκριμένοι μαθητές. Τον χτύπησαν αρκετά και τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Τι θα γινόταν σε περίπτωση που χτυπούσε με το κεφάλι στο έδαφος; Άμεσα έσπευσα στο σχολείο και ζήτησα εξηγήσεις από τον Διευθυντή. Μου είπε ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές θα τιμωρηθούν.
Από την πλευρά μου θα φτάσω το θέμα μέχρι τέλους. Ήδη έχω επικοινωνήσει με τους αρμόδιους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απ’ όπου και θα περιμένω απαντήσεις. Πρόκειται για άγριο κρούσμα bullying.
Η κοινωνία μας πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ακόμη περισσότερο σε τέτοια θέματα, που δυστυχώς έχουν βρει τη σημερινή εποχή έδαφος και χώρο στα σχολειά μας».
Σύμφωνα με τον μικρό Χρήστο, συγκεκριμένοι μαθητές από αυτούς που συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του, κατά το παρελθόν τον έχουν ξαναενοχλήσει…

Ερωτήματα πάντως προκαλεί και το γεγονός της παντελούς απουσίας εκπαιδευτικών από τον χώρο προαυλισμού των μαθητών στο σχολείο. Άραγε κανένας καθηγητής δεν κατάλαβε το παραμικρό; Γιατί εν ώρα διαλείμματος ουδείς εκπαιδευτικός δεν βρισκόταν στο προαύλιο; Ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης.
Καλό θα είναι πάντοτε μετά από κάθε κρούσμα bullying να έρχεται στο μυαλό μας ο άτυχος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο οποίος τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η ιστορία του σπουδαστή στην Ήπειρο. Αρχικά με πειράγματα και φάρσες που στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε τραγωδία. sinidisi.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS