Όταν ο Θεοδωράκης κατηγορούσε τους πρόσφυγες που πνίγονταν στο Φαρμακονήσι!

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 20150 σχόλια

Οι Αφγανοί καταγγέλλουν τον επικεφαλής του Ποταμιού που έχασαν 8 παιδιά και 3 γυναίκες.

Περισσεύει η υποκρισία και η μεγαλομανία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου  Θεοδωράκη… Ο πρώην τηλεοπτικός αστέρας «ξαναχτύπησε» με αφορμή το προσφυγικό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα liberal.gr ερωτηθείς για τους πρόσφυγες απάντησε «Δεν με άκουσαν ούτε στην Ευρώπη, ούτε βέβαια στην Αθήνα. Και χάσαμε πολύτιμο χρόνο»!
Προσπερνάμε την παθολογική μεγαλομανία του πρώην δημοσιογράφου για να θυμίσουμε τι συνέβη σε μια από τις τελευταίες εκπομπές του στο MEGA με αφορμή την τραγωδία στο Φαρμακονήσι το Φεβρουάριο του 2014 που άφησε πίσω της 11 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά.
Η Αφγανική κοινότητα που βοήθησε να πραγματοποιήσει την τελευταία εκπομπή του τον καταγγέλλει στη συνέχεια για διαστρέβλωση της πραγματικότητας με μια ανακοίνωση καταπέλτη! «Στην ουσία, όχι μόνο ήταν άδικο προς ανθρώπους (πρόσφυγες) που εμπιστευθήκαν το δημοσιογράφο και τους συνεργάτες του, αλλά έφτασε και στο σημείο να κατηγορηθούν οι ίδιοι, «το γιατί δεν έτρεχαν να σώσουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους όταν αυτοί πνίγονταν». Η παρουσίαση των «ψευδών» καταθέσεων (χωρίς αναφορά βέβαια, στις σοβαρές καταγγελίες που τις αμφισβητούν) αντί των μαρτυριών των ίδιων των διασωθέντων, που πάρθηκαν στα γραφεία μας, είναι τουλάχιστον αντί- δεοντολογική από την πλευρά του δημοσιογράφου»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση με τίτλο: «Τα συγχαρητήρια που δεν δώσαμε ποτέ» έχει ως εξής: «Ως Αφγανοί ίσως καμία φορά είμαστε υπερβολικά ευγενικοί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι μπορούν να εκμεταλλεύονται την «ευγένεια» μας και να την χρησιμοποιούν εναντίον μας. Μετά την «τραγωδία» του Φαρμακονησίου στις 20/01, με 11 νεκρούς, 8 παιδιά και 3 γυναίκες (πρόσφυγες του πολέμου), ενώ ολόκληρη η κοινότητά μας πενθούσε μαζί με τους διασωθέντες πρόσφυγες για την μεγάλη απώλεια αυτή, ανακοινώθηκε ότι οι διασωθέντες πρόσφυγες ευχαρίστησαν εκείνους (τους λιμενικούς) που ευθύνονται για το έγκλημα.
Εμείς ως κοινότητα, σκοπίμως, αφήσαμε τους ίδιους τους διασωθέντες να απαντήσουν, όπως και έγινε. Όλοι τους οι διασωθέντες πρόσφυγες διέψευσαν κατηγορηματικά και επανειλημμένα, τόσο τις «καταθέσεις» όσο και το «ευχαριστώ» που περίσσευε.

Όσον αφορά, την εκπομπή «πρωταγωνιστές» του Σταυρού Θεοδωράκη και τα ψευδή συγχαρητήρια που θα ήθελαν να ακούσουν ο «δημοσιογράφος» και οι συνεργάτες του, ειδικά μετά την προβολή της εκπομπής, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση τα εξής: Ως κοινότητα των Αφγανών, ο ρόλος μας ήταν (όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις) η διαμεσολάβηση μεταξύ του «δημοσιογράφου» και των προσφύγων. Βοηθήσαμε να γίνει η συνέντευξη με τους διασωθέντες, διαθέτοντας χώρο του γραφείου μας και διερμηνεία. Οι διασωθέντες πρόσφυγες μέσω εμάς εμπιστευθήκαν το «δημοσιογράφο» και την εκπομπή του και χωρίς τη βοήθεια μας θα ήταν αδύνατον να γίνουν οι συνεντεύξεις αυτές, οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν τελικά στην εκπομπή, αλλά αποσπασματικά.

Όμως, η εκπομπή μάς εξέπληξε, όπως και πολλούς άλλους που την παρακολούθησαν, με το τρόπο που παρουσίασε τα γεγονότα του Φαρμακονησιού. Στην ουσία, όχι μόνο ήταν άδικο προς ανθρώπους (πρόσφυγες) που εμπιστευθήκαν το δημοσιογράφο και τους συνεργάτες του, αλλά έφτασε και στο σημείο να κατηγορηθούν οι ίδιοι, «το γιατί δεν έτρεχαν να σώσουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους όταν αυτοί πνίγονταν». Η παρουσίαση των «ψευδών» καταθέσεων (χωρίς αναφορά βέβαια, στις σοβαρές καταγγελίες που τις αμφισβητούν) αντί των μαρτυριών των ίδιων των διασωθέντων, που πάρθηκαν στα γραφεία μας, είναι τουλάχιστον αντί- δεοντολογική από τη πλευρά του δημοσιογράφου, Σ.Θ.

Ως κοινότητα των Αφγανών, παρά τις προσπάθειες του Σταυρού Θεοδωράκη να απαλλάξει τους εμπλεκομένους λιμενικούς από τις ποινικές ευθύνες του εγκλήματος και να τους παρουσιάσει «άγγελους της διάσωσης», θέλουμε να εμπιστευθούμε την ελληνική δικαιοσύνη και θα περιμένουμε με αγωνία το πόρισμα των δικαστικών αρχών για την «τραγωδία» του Φαρμακονησιού.
Οι «πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη θα είχαν σίγουρα πολλά συγχαρητήρια από την πλευρά των λιμενικών- εμείς ακόμα κι αν τα δίναμε, (που στην προκείμενη περίπτωση αποκλείεται), θα είχαν μόνο εκμεταλλευτική χρήση εναντίον μας.
Τέλος, από την πλευρά μας και ειδικά από την πλευρά των διασωθέντων υπάρχει μια σκληρή αλήθεια. Πνίγηκαν 8 παιδιά και 3 γυναίκες άδικα και αβοήθητα και κάποιοι ευθύνονται για αυτό. Μια αλήθεια που καμία εκπομπή και κανένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να κρύψει.
Η αξιοπρέπεια πάνω από όλα!
Με εκτίμηση»
Διαβάστε σχετική ανάλυση για τη συγκεκριμένη εκπομπή από τον Παναγιώτη Δημητρά στην LIFO με τίτλο: «Απαράδεκτοι “Πρωταγωνιστές” για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι» enimerosi24.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS