Βυθίστηκε ιστιοφόρο στο λιμάνι της Πρέβεζας

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 20150 σχόλια

Την βύθιση ενός ιστιοφόρου στο λιμάνι της Πρέβεζας προκάλεσε το πρωινό μπουρίνι.
Η κακοκαιρία που χτύπησε την περιοχή λίγο πριν τις 05:00 ήταν η αιτία να βυθιστεί ένα σκάφος που ήταν αραγμένο στο λιμάνι, ενώ...
σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το Λιμενικό από δύτες της ΛΕΚ που βούτηξαν στο σημείο, το σκάφος φαίνεται να έχει σκάσει στην πίσω πλευρά του.
Το σκάφος υπέστη ρήγμα από τα χτυπήματα στην προβλήτα, ενώ σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά δεν κατέστη δυνατό, την ώρα της κακοκαιρίας να τοποθετηθούν μπαλόνια στα πλαϊνά του. Μάλιστα γειτονικό σκάφος που ήταν παράλληλα δεμένο στο λιμάνι, υπέστη και αυτό ζημιές, χωρίς ωστόσο να είναι σοβαρές.
Το σκάφος άρχισε να βουλιάζει γύρω στις 05:00.
Στο σημείο στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας καθώς και η ΛΕΚ, η οποία για μια ακόμη φορά συνδράμει προκειμένου το σκάφος να δεθεί, έτσι ώστε να μην παρασυρθεί από τα ρεύματα έως ότου φτάσει γερανός για να το ανασύρει.
Επίσης προκειμένου να αποφευχθεί θαλάσσια ρύπανση, γύρω από το βυθισμένο σκάφος, τοποθετήθηκε ειδικό υλικό απορρόφησης πετρελαίου.
Το σκάφος σταθεροποιήθηκε και δέθηκε στο λιμάνι για να μην παρασυρθεί από τα ρεύματα ενώ βρέθηκαν και οι ιδιοκτήτες του και έχουν ξεκινήσει ήδη οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ανέλκυση του.
Η ανέλκυση μπορεί να γίνει τις επόμενες ώρες ή αύριο από συνεργείο που θα προσληφθεί από τους ιδιοκτήτες του σκάφους. pamepreveza.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS