ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Αγρινίου: ΠΑΙΔΙΚΗ-ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 20150 σχόλια

Ο εκπαιδευτικός προσανατολισμός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, αποτελεί μια πάγια πολιτική, που η αναβάθμισή της είναι ένας στόχος πρωτίστης σημασίας, κάτι που άλλωστε αποτελεί
βασικό μέρος της αποστολής ενός σύγχρονου δημόσιου Θεάτρου. Αιχμή της εκπαιδευτικής πολιτικής του θεάτρου, παραμένει η παράσταση της Παιδικής-Νεανικής Σκηνής με την οποία το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου επέλεξε να κάνει την έναρξη της χειμερινής θεατρικής περιόδου.
Το έργο «Φραουλογλειφιτζουροσοκολατοκαραμελότσιχλα( Το ταξίδι του Νοστιμούλη)» του Αντώνη Αμμολοχίτη, απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου-Δημοτικών Σχολείων, αλλά και σε παιδιά Γυμνασίων Α΄ και Β΄ τάξης.

Το πρόγραμμα των οργανωμένων πρωινών παραστάσεων  για τους μαθητές της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια Α’και Β’τάξης) θα ξεκινήσει από τις 9 Νοεμβρίου 2015 και θα συνεχιστεί περίπου έως μέσα Δεκεμβρίου 2015. Εβδομαδιαία θα δίνονται μία ή δύο παραστάσεις ημερησίως, ανάλογα και με τις υποχρεώσεις του προγράμματος του θεάτρου.
Επίσης, σας ενημερώνουμε με μεγάλη χαρά, ότι  για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια «ανοίγει» η Παιδική Σκηνή για το κοινό του Αγρινίου από 15 Νοεμβρίου έως μέσα Δεκεμβρίου, κάθε Κυριακή στις 11.00.π.μ.Τιμές εισιτηρίων: 6 € κανονικό και 4€ παιδικό-μαθητικό.

Για την παράσταση:

Είναι μια διαδραστική παράσταση με συμμετοχή παιδιών-θεατών, και ταυτόχρονα την αυτοσχεδιαστική ευστροφία και ικανότητα των ηθοποιών να επαναφέρουν την υπόθεση στη ροή της. Το παραμύθι αυτό μας δημιουργεί σκέψεις, ιδέες αλλά  μας δείχνει και τρόπους πώς να βρούμε λύσεις, κάθε φορά που νομίζουμε ότι βρισκόμαστε σ’ ένα αδιέξοδο. Την κάθε επιτυχία ή αποτυχία, μπορεί να την αντιλαμβανόμαστε ως μία εμπειρία παραπάνω στη ζωή μας .Η δράση είναι κλιμακωτή, έχει αγωνία, μυστήριο… Γεμάτο μουσική, εκπλήξεις, με υπέροχο ρυθμό, αφήνει στο παιδί το περιθώριο να φαντασθεί, αλλά και να συμμετέχει.


Σημείωμα Σκηνοθέτη:
 ‘’Θέλουμε να ξαναπετάξουμε, να ταξιδέψουμε, να δούμε τον κόσμο’’…

Το ταξίδι του Μούλη Νοστιμούλη θα ξεκινήσει αλλά θέλουμε και συνεπιβάτες εσάς, τα παιδιά. ΄Oλοι μαζί θα ξετυλίξουμε τα φτερά μας και θα πετάξουμε μέσα στο δάσος. Θα γνωρίσουμε περίεργα πλάσματα και θα τα κάνουμε φίλους μας γιατί είμαστε όλοι διαφορετικοί, δεν μοιάζουμε μεταξύ μας αλλά  είμαστε όλοι παιδιά. Γι’ αυτό πάμε να παίξουμε. Να νικήσουμε ή να χάσουμε, αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να αγωνιζόμαστε και αυτό πάντα θα έχει σαν αποτέλεσμα να βγαίνουμε «νικητές».


Συντελεστεσ:
Κείμενο: Αντώνης Αμμολοχίτης
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Σιώζου
Σκηνικά : Βασίλης Ραμμόπουλος - Νίκος Βελτσίστας
Κοστούμια: Οι «Υπό το Μηδέν»
Μουσική Επιμέλεια: Αγγελική Χατζηγιάννη
Φωτισμοί : Δημήτρης Παπαδάκης

Παίζουν:

Κατερίνα Στεργίου
Αγγελική Χατζηγιάννη
Βίργκω Οικονόμου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Αγρινίου
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS