Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Ανώδυνα ισοδύναμα με νέες μειώσεις στις συντάξεις

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 20150 σχόλια

Γιάννης Βρούτσης: «Άρχισε η πρώτη εφαρμογή με τα “ανώδυνα ισοδύναμα”του παράλληλου προγράμματος .. με νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Κι όπως το είχαμε προβλέψει, θα βαφτίζουν κάθε μείωση σύνταξης, αριστερή δίκαιη μεταρρύθμιση»

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για νέες, επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις, ύψους 11%, οι οποίες μάλιστα δεν προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο.
Οι μειώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες οριζόντιες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ποσοστό 2% και 6% αντίστοιχα, που επιβλήθηκαν με τον τελευταίο νόμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μείωσαν αδικαιολόγητα τα εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.
Μειώσεις που δεν ήταν αναγκαίες, ούτε προβλέπονταν για το ασφαλιστικό μας σύστημα τον Ιανουάριο του 2015 (e-mail Χαρδούβελη).
Υπενθυμίζεται, ότι το προεκλογικό αφήγημα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν τα περίφημα «ανώδυνα ισοδύναμα» μέσα από ένα παράλληλο πρόγραμμα για το ασφαλιστικό σύστημα, που δε θα επέβαλε καμία μείωση στις συντάξεις και δε θα καταργούσε το ΕΚΑΣ.
Με άλλα λόγια, λίγες ώρες μετά τον σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης, αποκαλύπτεται σιγά σιγά άλλη μια «κατ’ εξακολούθηση πολιτική απάτη» σε βάρος των συνταξιούχων. Όχι μόνο δεν υπάρχουν «ανώδυνα ισοδύναμα» και θα εφαρμοστούν οι μειώσεις των συντάξεων, αλλά σχεδιάζονται και δρομολογούνται και νέες περικοπές.
Κι όπως το είχαμε προβλέψει εδώ και καιρό, θα βαφτίζουν κάθε νέα μείωση σύνταξης, αριστερή δίκαιη μεταρρύθμιση!
Μα τόσο πολύ υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού;
Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη σήμερα κιόλας, να απαντήσει στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» για νέα οριζόντια μείωση των συντάξεων ύψους 11%.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Βουλευτής Κυκλάδων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS