“Στριμώχνονται” Βγενόπουλος – Χριστοδούλου μετά και την αποκάλυψη των τηλεφωνικών τους συνομιλιών

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 20150 σχόλια

Επιπλέον ερωτηματικά θέτει στην υπόθεση κατάρρευσης της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου υπό την ηγεσία του Ανδρέα Βγενόπουλου, η αποκάλυψη ότι ο...
πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλος Χριστοδούλου είχε τηλεφωνήσει 4 φορές στο αφεντικό της MIG. 
Η επικοινωνία του Κεντρικού Τραπεζίτη με έναν άλλο τραπεζίτη δε θα ήταν σε άλλη περίπτωση περίεργη, στην προκειμένη όμως περίπτωση προκύπτει πως έγινε αμέσως μετά την κλήση της κόρης του Χριστοδούλου από το γενικό εισαγγελέα σχετικά με μια κατάθεση 1 εκατ. ευρώ υπέρ της "οικογενειακής" συμβουλευτικής εταιρίας από την εταιρία Focus, συμφερόντων κάποιου κύριου Μιχαήλ Ζολώτα. Φαινομενικά, ο Χριστοδούλου (κάτω φωτό) δεν είχε λόγο να αναζητά το Βγενόπουλο για μια υπόθεση που αφορούσε μια δική του εταιρία και μια τρίτη, τη Focus εν προκειμένω. Γιατί λοιπόν του τηλεφώνησε ή αλλιώς τί σχέση είχε ο Βγενόπουλος με τη Focus;
Στην αναφορά του ο εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής παρουσιάζοντας στοιχεία από τις Κυπριακές Αρχές εμφανίζει το Χριστόδουλο Χριστοδούλου να έχει χρηματιστεί από τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον εφοπλιστή Μιχαήλ Ζολώτα με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ προκειμένου να επιτρέψει το πέρασμα μετοχών που κατείχε η HSBC στη Λαϊκή Τράπεζα, στον Βγενόπουλο και άλλες εταιρίες.
 

Στον κυπριακό Τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα που συνδέουν άμεσα το Βγενόπουλο με το χρηματισμό του Χριστοδούλου κι εμφανίζουν το Ζολώτα ως "μεσάζοντα". Παραθέτουμε απόσπασμα δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πολίτης» στο οποίο επικαλείται την έκθεση που ετοίμασε η ανακριτική ομάδα της αστυνομίας με την ουσιαστική και καθοριστική συμβολή ξένων εμπειρογνωμόνων:
Στην πολυσέλιδη έκθεση που έχει ολοκληρωθεί και έχει προωθηθεί στη Νομική υπηρεσία στοιχειοθετείται πλέον αυτή η σχέση και αποκαλύπτεται πλήρως ο ρόλος της εταιρείας πληρωμών. Ειδικά για το 1 εκατ. που έλαβε η εταιρεία A.C. Christodoulou Consultants «καταρρίπτονται», σύμφωνα με άλλη ενημερωμένη πηγή, «ψευδοδικαιολογίες ότι ήταν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην εταιρεία του Μιχάλη Ζολώτα». «Πίσω από τη Focus ήταν ο Α. Βγενόπουλος και τα χρήματα δόθηκαν από αυτόν» συμπλήρωσε η ίδια πηγή, η οποία επίσης για ευνόητους λόγους θέλησε να παραμείνει ανώνυμη.
Ο δανειοδότης Βγενόπουλος κι ο δανειολήπτης Ζολώτας
Απαντώντας κατά καιρούς σε αυτά τα δημοσιεύματα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει ισχυριστεί πως δε γνωρίζει το Μιχαήλ Ζολώτα, παρά το γεγονός πως επί ημερών του η Λαϊκή του έδωσε δάνειο ύψους 720 εκατ. Ευρώ, δάνειο μάλιστα που δεν επιστράφηκε ποτέ. Πώς είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ο επικεφαλής μιας τράπεζας το μεγαλύτερο δανειολήπτη του που μάλιστα  “φέσωσε” κιόλας την τράπεζά του;
Επιπροσθέτως, στην έρευνα που είχε φέρει εις πέρας η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου και που είχε παραδώσει στο Γενικό Εισαγγελέα Κύπρου ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού τον Ιανουάριο του 2014, η Λαϊκή του Βγενόπουλου εμφανίζεται να έχει κάνει επιτυχώς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά με χρήματα που είχαν πάρει ως δάνεια οι εταιρείες Terra Stabile και Focus συμφερόντων Ζολώτα από την ίδια τη Λαϊκή. Με άλλα λόγια, το ΑΚΕΛ υποστηρίζει πως ο Βγενόπουλος είχε χρησιμοποιήσει το Ζολώτα ως μεσάζοντα για να κρύψει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ίδια κεφάλαια, πρακτική που συνιστά παράβαση βασικών τραπεζικών κανόνων και παραπλάνηση της αγοράς.
Οι τηλεφωνικές συνομιλίες "στριμώχνουν" Βγενόπουλο - Χριστοδούλου
Η αποκάλυψη των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Χριστοδούλου με το Βγενόπουλο, λίγες ημέρες αφού έμαθε από την κόρη του πως ο γενικός εισαγγελέας εξετάζει την προέλευση του ενός εκατ. ευρώ από τη Focus, έρχεται να "κουμπώσει" με τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Ότι δηλαδή Βγενόπουλος και Ζολώτας συνεργάζονταν στενά (βλ. στοιχεία ΑΚΕΛ) και από κοινού φέρονται να δωροδόκησαν το Χριστοδούλου, όπως αναφέρει ο Έλληνας εισαγγελέας Εφετών και τα δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου.
Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Βγενόπουλος κι ο συνεργάτης του Ευθύμιος Μπουλούτας επιχειρούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία ανάκρισής τους στην Αθήνα για την υπόθεση της χειραγώγησης μετοχών της "Λαϊκής", κάνοντας αίτηση στο Συμβούλιο Εφετών για μη εκτέλεση του αιτήματος συνδρομής της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις αρμόδιες Αρχές της Ελλάδας.koutipandoras.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS