Νίκη Φούντα: Το Ποτάμι θα καταθέσει πρόταση για το Νομικό Πλαίσιο στα έργα

Τετάρτη 13 Μαΐου 20150 σχόλια

Τη δική της άποψη για τις Υποδομές, τις Επενδύσεις και την Ανάπτυξη έδωσε εχθές από το σημαντικό Συνέδριο της A-Energy που διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Τομεάρχης Υποδομών του Ποταμιού κα Νίκη Φούντα αναφέροντας πως σύντομα το Ποτάμι θα καταθέσει τη δική του πρόταση για το Νομικό Πλαίσιο που διέπει τα έργα.


Όπως είπε η κα Φούντα "κάποιος μπορεί να δει κανείς ένα ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο και οι Υποδομές είναι η βάση για μια υγιή επιχειρηματικότητα και απόλυτη προϋπόθεση για την ανάπτυξη στον τόπο μας.

Θεωρώ ότι οι Υποδομές είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ελληνικής οικονομίας σε μια παράσταση με νέους ρόλους».

Γιατί πρωταγωνιστής; Την σημασία των έργων υποδομών και την συμβολή τους στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη μπορεί και οφείλει να την κατανοήσει ο καθένας, σκεφτόμενος πως στην Ελλάδα της κρίσης,
σήμερα γίνονται έργα μεγαλύτερου προϋπολογισμού σε σχέση π.χ. με την Ελλάδα των Ολυμπιακών του 2004!

Πρέπει όλοι μας να κοιτάξουμε και να ασχοληθούμε σοβαρά, άμεσα, τώρα, με το μέλλον του κόσμου των υποδομών, ποντάροντας σε έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, μακριά από τις ευκαιριακές αποσπασματικότητες του παρελθόντος, αισιοδοξώντας συγκρατημένα.

Να κοιτάξουμε και προς ένα νομικό πλαίσιο ισορροπημένο που θα παράγει και θα εκτελεί δημόσια έργα προστατεύοντας τον φορολογούμενο και χρήστη, δίνοντας ταυτόχρονα στον επιχειρηματία την δυνατότητα να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται με λελογισμένο κέρδος.

Μακριά από δαιδαλώδη «παραθυράκια», ρήτρες ανεδαφικές και επιζήμιες προς την κοινωνία, κακές, συμβάσεις. Τέλος, να κοιτάξουμε και προς ένα  κράτος αρωγό των ιδιωτικών πρωτοβουλιών που αφορούν στις υποδομές, που θα μεριμνεί με σταθερά βήματα για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και την παροχή υγιών κινήτρων. Τα ίδια ισχύουν και για τα  έργα ΣΔΙΤ.

Το νομικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει σήμερα κιόλας και «το Ποτάμι» ήδη επεξεργάζεται ολοκληρωμένη πρόταση που θα καταθέσει σύντομα στην Βουλή. Το μέλλον της χώρας στις Υποδομές, δεχόμενοι πλέον πως τα ΠΔΕ αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός, έχει ένα όνομα:

Νέο ΕΣΠΑ –ΣΕΣ
Στο χέρι μας είναι τα νέα κονδύλια να διανεμηθούν βάσει του τρόπου σχεδιασμού που προαναφέρθηκε, χωρίς
1.λάθη που επαναλαμβάνονται εγκληματικά τα τελευταία 30 χρόνια,
2.εντάξεις έργων με γνώμονα μικροπολιτικά οφέλη, πολιτικά κριτήρια, αλισβερίσια
3.πολιτικές πιέσεις,
4.απεντάξεις έργων στρατηγικού χαρακτήρα

Θα καταφέρουμε να δούμε την μεγάλη εικόνα της χώρας και να έρθουν να «κουμπώσουν» τα έργα πάνω σε αυτήν και όχι το αντίστροφο; Μπορούμε μετά από τόσα κονδύλια που πέρασαν από την Ελλάδα να δούμε, έστω σε κάποια μείζονος σημασίας έργα, Υπουργεία και Υπηρεσίες του Δημοσίου να συνεργάζονται, να  σχεδιάζουν, να αξιολογούν σε επίπεδο μακροπρόθεσμων στόχων;" Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS