Δ.Ελλάδα: Περισσότερα από 50 παιδάκια με καρκίνο

Παρασκευή 13 Μαρτίου 20150 σχόλια

Άνεργοι γονείς με άρρωστα παιδιά έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο Σύλλογο «Φλόγα»

Άνεργοι και ανασφάλιστοι γονείς με παιδιά με καρκίνο απευθύνονται στο Σύλλογο Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Φλόγα της Πάτρας, ζητώντας βοήθεια για αν γίνουν καλά τα απιδιά τους, αφού οι ίδιοι δεν έχουν τα χρήματα και τα βιβλιάρια ασθενείας, για αν τα βοηθήσουν.
Στην Δυτική Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 50 παιδιά με καρκίνο, που δίνουν την δική τους μάχη εν μέσω οικονομικής κρίσης και πολλών ελλείψεων, που αν δεν ήταν ο Σύλλογος να συμβάλλει οικονομικά και ψυχολογικά με το εξειδικευμένο επιστημονικό του προσωπικό και τον ξενώνα που λειτουργεί στην Αθήνα, κανείς δεν ξέρει τοι θα γινόταν, όπως παραδέχθηκε η εκπρόσωπος σε περιφερειακό επίπεδο του Συλλόγου Τασία Παπαιωάννου.
Κι όμως σε αυτή την περιφέρεια που ο καρκίνος θερίζει στις τρυφερές παιδικές ηλικίες και τα περιστατικά είναι αυξανόμενα, δεν υπάρχει παιδοογκολογική μονάδα, με αποτέλεσμα οι γονείς να πρέπει να «μετακομίσουν» στην Αθήνα, μιας και «τα ποσοστά θεραπείας θετικά στην σημερινή ιατρική. 3 στα 4 θα γίνουν καλά, αρκεί οι γονείς εγκαίρως να αντιληφθούν ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του παιδιού τους», τόνισε η κ.Παπαιωάννου. patrastimes.gr - aerasnews.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS