Αγρίνιο: Πέθανε και δεν του το είπανε…

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 20150 σχόλια

Άνδρας από το Αγρίνιο ανακάλυψε μετά από χρόνια ότι για την πολιτεία έχει πεθάνει, ενώ υπήρχε για τον θάνατό του πιστοποιητικό με υπογραφή γιατρού. Τα χρόνια που ήταν πεθαμένος είχε πάρει δάνειο, το αποπλήρωνε και υπέβαλε κανονικά τις φορολογικές δηλώσεις.

Η τραγελαφική, αλλά ταυτόχρονα μακάβρια εμπειρία που έζησε ο 50χρονος Κώστας από την περιοχή του Αγρινίου, μόνο ελληνική θα μπορούσε να είναι, αφού αναδεικνύει και επαληθεύει το πρόβλημα της δημόσιας λειτουργίας που υφίσταται. Ο τρίτεκνος πατέρας είχε πεθάνει, αλλά δεν του το είπαν. Ο κ Κώστας, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν εισέπραττε τα επιδόματα των τριτέκνων από το 2003, άρχισε σιγά-σιγά να αναρωτιέται γιατί συνέβαινε αυτό, αφού διέθετε όλες τις προϋποθέσεις και μέχρι τότε δεν είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα. Οι αρμόδιοι, τον καθησύχαζαν κάθε φορά ότι πιθανότατα θα λάβει τα χρήματά του, αλλά ίσως λίγο καθυστερημένα. Η αγανάκτησή του, από την ουκ ολίγες φορές επαναλαμβανόμενη δικαιολογία που άκουγε, φούντωσε τόσο πολύ, ώσπου αναγκάστηκε να ασχοληθεί διεξοδικά με την υπόθεση.

Η τροπή όμως που έλαβε η έρευνά του, τον άφησε τουλάχιστον ενεό και απέδειξε περίτρανα την ελληνική δυσλειτουργία, την αναλγησία και την έλλειψη ευελιξίας που υπάρχει. Ανακάλυψε ότι  για το ελληνικό δημόσιο είχε πεθάνει από το 2003 και αυτό επαληθεύονταν από πιστοποιητικό θανάτου, το οποίο ήταν υπογεγραμμένο μάλιστα και από γιατρό. Συνεπώς, δεν δικαιούταν επίδομα τριτέκνων.
Ο τραγέλαφος όμως, δεν έπαψε στο σημείο αυτό, αφού ο κ Κώστας από το 2003 μέχρι το 2013, που η υπόθεση έλαβε τέλος και αποκαταστήθηκε το μακάβριο λάθος, πήρε δάνειο σπιτιού το οποίο πληρώνει, υπέβαλε κάθε χρονιά την φορολογική του δήλωση και λειτουργούσε όπως λειτουργεί κάθε ενεργός και εν ζωή άνθρωπος. Η έκπληξη της υπόθεσης είναι ότι από την στιγμή που έκανε την μακάβρια διαπίστωση ότι είναι πεθαμένος , μέχρι και να αποκαταστήσει το μακάβριο λάθος πέρασαν έντεκα χρόνια.

Με την υπόθεση αυτή, εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς πως μπορεί ξαφνικά να μπλεχτείς στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της παράνοιας και να μην μπορεί να αποδείξεις την αλήθεια, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση, του ζητούνταν επίμονα να βρει και τον γιατρό που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του. Οι δύο όψεις ενός νομίσματος. Οι περιπτώσεις που τυφλοί έπαιρναν επίδομα τυφλότητας, ενώ οδηγούσαν αυτοκίνητο ή οι εξίσου κραυγαλέες περιπτώσεις που κάποιοι εισέπρατταν παράνομες επιδοτήσεις χωρίς να τις δικαιούνται, συνέβαλαν στην κατάσταση που ζει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα. Ενώ από την άλλη οι ζωντανοί δεν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι πράγματι ζωντανοί. Κων/νος Χονδρός  sinidisi.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS