ΤΟ ΤΤ «ΚΕΡΝΟΥΣΕ», ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ… ΕΠΙΝΑΝ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ «ΞΕΠΛΥΝΕ»!

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 20150 σχόλια

ΕΤΣΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ OLYMPIA.GR

Μια ακόμα αποκάλυψη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που δεν πρέπει απλά να συζητηθεί, αλλά να αποτελέσει μια από τις προτεραιότητες της ενασχόλησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπλοκή και τον τρόπο που «στήνονταν» τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα www.olympia.gr.
Ελάχιστες, πλέον, ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες αποκαλύπτεται ο σκανδαλώδης τρόπος με τον οποίο σκορπίζονταν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χρήματα του ελληνικού λαού, από διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για χρηματοδότηση κοινωνικών και άλλων εκδηλώσεων μελών της οικογένειας Παπανδρέου.
Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του Olympia.gr, για τα περιβόητα συνέδρια που διοργάνωσε ο Γριβέας για λογαριασμό του Αντρίκου Παπανδρέου, αδερφού του ΓΑΠ που έριξε τη χώρα στα νύχια των γερακιών της νέας τάξης πραγμάτων και των σιωνιστών του ΔΝΤ, δίδονταν «τρελές» χορηγίες  από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
 
eggrafo1
Δουλειά εύκολη και δυνατή, αφού η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε διασφαλίσει τα πάντα, διορίζοντας «εκλεκτούς» της στην ηγεσία της διοίκησης του ΤΤ. Τα υπόλοιπα, τα αναλάμβαναν τα άλλα μέλη της οικογένειας του Γιώργου Παπανδρέου, ο Αντρίκος και η μητέρα Μαργαρίτα. Χορηγίες, επί χορηγιών για διοργανώσεις συνεδρίων, δράσεις ΜΚΟ και φυσικά το αποτέλεσμα γνωστό, όχι βέβαια μόνο εξαιτίας των συγκεκριμένων ενεργειών που αποκαλύπτει το Olympia, αφού η ρίζα του κακού στη διαχείριση των κεφαλαίων του ΤΤ είχε χωθεί πολύ βαθιά.
Και ενώ οι Έλληνες ανέμεναν και εξακολουθούν να αναμένουν να πέσει άπλετο φως στο μέγα αυτό σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, φρόντισαν εκείνοι που υπόσχονταν προεκλογικά ότι θα στείλουν όλες τις υποθέσεις στην ελληνική δικαιοσύνη, να εξαφανίσουν σε μια νύχτα το ΤΤ από τον χάρτη των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, προκειμένου να σβηστούν μια για πάντα τα… ίχνη των παρανομιών και της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας, είναι σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Olympia.gr οι βασικοί υπεύθυνοι που έδρασαν καταλυτικά, αλλά και παράλληλα αποφασιστικά, στο να πέσουν οι τίτλοι τέλους στη λειτουργία του ΤΤ. Δεν ήταν αρκετό, ούτε για την ελληνική δικαιοσύνη το γεγονός ότι για ένα διήμερο συνέδριο, που διεξήχθη υπό την αιγίδα του τότε Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2010 με αντικείμενο τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις μεσογειακές χώρες και την ανάπτυξη της συνεργασίας τους για την καταπολέμηση των αλλαγών του κλίματος. Γι’ αυτό το… απίθανο διήμερο συνέδριο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χορηγούσε το ποσό των 240.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Και όμως… 300.000 ευρώ από τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου υπέρ του εκλεκτών της οικογένειας Παπανδρέου. Και το εξωφρενικό της ιστορίας, αφού με απόλυτη… επιτυχία διοργανώθηκε το συνέδριο για την καταπολέμηση των αλλαγών στο μεσογειακό κλίμα έναντι 300.000 ευρώ από τον Αντρίκο Παπανδρέου, ήταν πως λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2010, έκανε την εμφάνισή του στο ΤΤ ο Νίκος Παπανδρέου.
eggrafo2

Εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, υπέβαλλε αίτημα προς τον Πρόεδρο του Ταχυδρομικό Ταμιευτηρίου, Κλέωνα Παπαδόπουλο, για τη χρηματοδότηση διετούς έρευνας για τον Ασωπό ποταμό, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.
eggrafo3
Όμως, χορηγίες από το ΤΤ δεν ζητούσαν και έπαιρναν μόνο ο Αντρίκος και ο Νίκος Παπανδρέου, σύμφωνα με το Olympia.gr και τα αποκαλυπτικά έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας. Μέσω της ΜΚΟ ΚΕΔΕ, τον Μάρτιο του 2011 ζήτησε «ενίσχυση» από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΤ και η Μαργαρίτα Παπανδρέου, για το σχέδιο δράσης ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης μαθητών και μαθητριών Λυκείων στην Ελλάδα και την Κύπρο, γύρω από το θέμα της βίας στα σχολεία και τη σχολική κοινότητα γενικότερα.
Πόσα; 60.000 ευρώ για μια σειρά δράσεων που ανάμεσά στο πρόγραμμα υπήρχαν και 120 ώρες εκπαίδευσης για την Ειρήνη και Επικοινωνία Δίχως Βία σε τρία λύκεια στην Ελλάδα και την Κύπρο. Και μάλιστα στην Κύπρο και των δύο κοινοτήτων, όπως τονίζεται στο έγγραφο…
eggrafo4
eggrafo5
Όλα αυτά συνέβαιναν την περίοδο  που η Ελλάδα είχε πτωχεύσει και ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε και… όριζε παρασκηνιακά τη μοίρα της χώρας.
Αυτά είναι δεδομένα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία, αλλά δεν αποτελούν και δεν πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Οι Έλληνες πολίτες τολμούν και γυρίζουν σελίδα, προσφέροντας τη διακυβέρνηση της χώρας στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα να απονεμηθεί –επιτέλους- δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι που πρωταγωνίστησαν σε μια σειρά από οικονομικά σκάνδαλα.
Την Κυριακή τα κόμματα της διαπλοκής, τα κόμματα που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Και από τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω, την παραμικρή έκπτωση σε σχέση με όσα έχει δεσμευτεί έναντι του ελληνικού λαού, για την καταπολέμηση της διαπλοκής και την απονομή δικαιοσύνης.
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS