Δ. Ελλάδα: Πρωταθλήτρια στην ανεργία

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 20140 σχόλια

Άλλη μία αρνητική πρωτιά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που καταδεικνύει πως η πολιτική αναλγησία βρίσκει εδώ απόλυτη εφαρμογή: εκτός από δεύτερη φτωχότερη περιφέρεια, κατατάσσεται πλέον πρώτη και στην ανεργία, αφού κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 άγγιξε το εφιαλτικό ποσοστό του 29,9%.

Οι δύο αυτές απογοητευτικές παραδοχές, προκαλούν εύλογη αγανάκτηση: Πώς μία Περιφέρεια με τόσο πλούσιους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους, δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα; Είναι προφανές πως απαιτείται ολοκληρωμένος σχεδιασμός και εξειδικευμένη αντιμετώπιση, όσο αφορά την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά και την αντιμετώπιση του ανθρωπιστικού ζητήματος.
Με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα και Νίκος Τσούκαλης, ζητούν στο πλαίσιο της επόμενης χρηματοδοτικής περιόδου (ΣΕΣ) να υπάρξουν ολοκληρωμένες αλλά και στοχευμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις, ούτως ώστε να αναστραφεί η κατάσταση και να υπάρξει αναπτυξιακή σύγκλιση με τις άλλες περιφέρειες της χώρας, αλλά και του πανελλαδικού μέσου όρου.
Επιπλέον, οι Βουλευτές υπενθυμίζουν πως εγκαίρως είχαν καταδείξει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς η φτώχεια είναι εντονότερη και βαθύτερη εδώ, από ό, τι στο σύνολο της επικράτειας.
Είχαν προτείνει μάλιστα ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα να αναδειχθεί υποψήφια για την πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Χαιρετίζουμε φυσικά την επιλογή του Μεσολογγίου, αλλά υπερτονίζουμε τα ανάλογα προβλήματα που υφίστανται όλες οι περιοχές της Περιφέρειας.
Παράλληλα με την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρέπει να προβλεφθεί και η εκπόνηση ενός ειδικού και στοχευμένου σχεδίου για τη βραχυ-μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.
Η κατάσταση πλέον είναι οριακή. Ο αριθμοί απλά επιβεβαιώνουν μία δραματική κατάσταση, μια πραγματικότητα που χρονίζει. Ας εργαστούμε για να την αλλάξουμε σήμερα κιόλας και ας προσφέρουμε ένα πιο ελπιδοφόρο, με αξιοπρέπεια  μέλλον στους συμπολίτες μας.

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS