Χάνουν άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα όσοι έχουν ανασφάλιστα I.X

Παρασκευή 15 Αυγούστου 20140 σχόλια

Όσοι έχουν ανασφάλιστο το αυτοκίνητό τους θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο και θα τους γνωστοποιηθεί εγγράφως ότι πρέπει να πληρώσουν τα ασφάλιστρα για να μη χάσουν... άδεια και δίπλωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιστολές αυτές αφορούν σε περισσότερους από 800.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι δεν τα έχουν ασφαλίσει. Στις επιστολές οι οποίες ακόμη δεν έχουν ταχυδρομηθεί το υπουργείο οικονομικών θα καλεί τους ιδιοκτήτες να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας ως «ποινή» παράβολο 250 ευρώ.
Οι κάτοχοι αυτοκινήτων ή δικύκλων που μπορεί να βρεθούν σε αυτή την κατάσταση είναι αντιμέτωποι και με τα υψηλά πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα και τα οποία φτάνουν έως και τα 750 ευρώ.
Οι ανασφάλιστοι αντιμετωπίζουν διοικητικές κυρώσεις, όπως η αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες, η αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής και χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα. Επιπλέον προβλέπονται ποινικές κυρώσεις με φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS