Αιτωλοακαρνανία: Σύγχρονο δουλεμπόριο - Εικόνες που σοκάρουν

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 20120 σχόλια


Άθλια παραπήγµατα σε Νεοχώρι - Κατοχή έχουν µετατραπεί σε αποθήκες ψυχών.

Ακριβοπληρωµένο εµπόριο ελπίδας πουλούν σε Βούλγαρους και Ρουµάνους µε την υπόσχεση ότι θα βρουν δουλειά.

Ανατριχιαστικές εικόνες κατέγραψε οδοιπορικό της ΑΙΧΜΗΣ.

Σύγχρονο δουλεμπόριο ευδοκιμεί στο Νιοχώρι και στην Κατοχή με την εκμετάλλευση των Βουλγάρων και Ρουμάνων που έρχονται προς αναζήτηση μεροκάματου στην περιοχή.
Οι «δουλέμποροι» φέρνουν καραβάνια υποψήφιων εργατών, τους εγκαταλείπουν στην περιοχή και έως ότου προκύψει μεροκάματο αυτοί αναγκάζονται να κοιμούνται στους δρόμους, ή όπου βρουν κάποιο απάγκιο για να μην πεθάνουν από το κρύο. Η ΑΙΧΜΗ πήγε στην περιοχή και συνάντησε αρκετούς, οι οποίοι θέλησαν να μιλήσουν για την περιπέτειά τους. Οι πρώτοι που συναντήσαμε ήταν μια ομάδα περίπου 40 νεαρών από τη Ρουμανία, οι οποίοι μας είπαν ότι ήρθαν από τη χώρα τους με λεωφορείο πληρώνοντας ο καθένας από 50 ευρώ. Για να φθάσουν ως εδώ έγινε συνεννόηση μεταξύ ενός ντόπιου, του οποίου μας είπαν το μικρό όνομα και ενός Ρουμάνου, πράγμα που δείχνει ότι υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα...
Για το θέμα προσέφυγε στον εισαγγελέα ο δήμος και αναφέρει τα εξής:

Στην Εισαγγελία Μεσολογγίου προσέφυγε  31/10/2012 ο Αντιδήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παντελής Καρατσόλης για το θέμα της εκμετάλλευσης μεταναστών από συμμορίες που τους υπόσχονται δουλεία και ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα. Η καταγγελία που έγινε στον Εισαγγελέα αναφέρει τα εξής:
Για άλλη μια φορά, γινόμαστε  θεατές ενός εγκλήματος, που διαπράττεται από συμμορίες  που δρουν στη Δημοτική Ενότητα Οινιάδων. Συμμορίες που εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν, κάνοντας  δουλεμπόριο  μεταναστών, συμμορίες αποτελούμενες από  συγκεκριμένα  πρόσωπα  Ελλήνων, τα οποία  σε συνεργασία  με μετανάστες,  καλούν μετανάστες  Βουλγάρικης  και Ρουμάνικης  καταγωγής στη Δημοτική Ενότητα  Οινιαδών πουλώντας την ελπίδα  για ένα καλύτερο αύριο και  υποχρεώνοντάς τους  να διαβιούν σε υποτυπώδεις  εγκαταστάσεις,,  κάτω από άθλιες  συνθήκες, ενώ άλλους τους υποχρεώνουν  να κοιμούνται  στους δρόμους  και στα  πεζοδρόμια, μην έχοντας εξασφαλίσει  γι’ αυτούς ούτε τον ύπνο τους και όλα αυτά γίνονται  επί πληρωμή .
Θα ήθελα να υπενθυμίσω το περσινό  τραγικό θάνατο εννιάμηνου παιδιού Βουλγάρικης καταγωγής σε ένα  από αυτούς  τους καταυλισμούς, όπως επίσης και πολλά κρούσματα  κλοπών και δολιοφθορών που έχουν λάβει  χώρα. Όπως επίσης θα ήθελα  να τονίσω  τον κίνδυνο  που ελλοχεύει από υγειονομικής πλευράς  για μετάδοση  νοσημάτων εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσής τους.
Κύριε Εισαγγελέα,
Επειδή, η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση που έχει παγιωθεί  τα τελευταία χρόνια στη Δημοτική Ενότητα Οινιαδών, δεν τιμά κανένα, και περισσότερο δεν τιμά  το  πολιτισμό  αυτής της χώρας  και του τόπου  που ζούμε, ζητώ για ύστατη φορά  τη  παρέμβασή σας για έρευνα στα εξής θέματα:
α) Πώς προσκαλούνται οι μετανάστες Βουλγάρικης και Ρουμάνικης καταγωγής  στη περιοχή από  ποιους μηχανισμούς και πρόσωπα.
β) Να ερευνηθούν οι συνθήκες διαμονής τους καθώς και οι ιδιοκτήτες  που τους «φιλοξενούν»
γ) Να διερευνηθεί, με ποιο τρόπο  γίνεται ο χρηματισμός  από τους μετανάστες,  από τη στιγμή που ξεκινούν από τη πατρίδα τους  μέχρι και την άφιξή τους  στην περιοχή  μας, όπως και στα σημεία  υποδοχής και εγκατάστασής τους σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες των ιδίων.
Τέλος, θα θέλαμε να ενημερωθούμε κι εμείς ως Δημοτική Αρχή και να ενημερωθούν  και  οι Δημότες μας,  σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία προανάκρισης,  όπως και τυχόν  ευθύνες  που  έχουν επιρριφθεί, μετά την περσινή επιστολή μου, με  την οποία ζητούσα την παρέμβαση της δικαιοσύνης  με αφορμή  το θάνατο του μόλις εννέα μηνών βρέφους  Βουλγάρικης υπηκοότητας. aixmi-news.gr
you.gr 8.000 προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν παράδοση από 300 σημεία! Κάντε Click Εδώ
 
 
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS