Αιτωλοακαρνανία: Νεκρό βρέφος μεταναστών σε καταυλισμό

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 20110 σχόλια

Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς Κατοχής και Νεοχωρίου.
Νεκρό βρέθηκε ένα βρέφος μόλις 9 μηνών σε έναν από τους τρείς καταυλισμούς των μεταναστών που ζουν στην περιοχή της Κατοχής
και του Νεοχωρίου, αναζητώντας δουλειά στα χωράφια.
Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου για νεκροψία νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Επειδή όμως οι γονείς και η γιαγιά του δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαθέσουν τα 800 ευρώ που ζητά το γραφείο τελετών για να μεταφέρει τη σωρό του στη Βουλγαρία, ο δήμος Μεσολογγίου έχει ξεκινήσει μια διαδικασία επαφών με την Πρεσβεία και το υπουργείο Εξωτερικών ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα.
Για μια ακόμη φορά όμως αναδεικνύονται οι συνθήκες εξαθλίωσης των μεταναστών που ζουν προσωρινά στην περιοχή, αναζητώντας δουλειά στα χωράφια για τη συγκομιδή των εποχιακών προϊόντων. Οι τρεις καταυλισμοί που έχουν δημιουργηθεί, δεν διαθέτουν καμία υποδομή υγιεινής και οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές. Οι ίδιοι οι  μετανάστες, που συγκατοικούν κατά δεκάδες στον κάθε έναν από τους τρεις χώρους, υποστηρίζουν ότι για να ζήσουν κάτω από αυτή την εξαθλίωση, πληρώνουν κιόλας στους ιδιοκτήτες των χώρων που δεν είναι τίποτε άλλο από αγροτικές αποθήκες. Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την δημοτική ενότητα Οινιάδων Παντελής Καρατσόλης, καταγγέλλει τους ιδιοκτήτες και ζητά την παρέμβαση της αστυνομίας και του Εισαγγελέα.
Ένας εξ αυτών ο  Θεόδωρος Μηλαράς μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, υποστήριξε πως, σε ότι αφορά τη δική του ιδιοκτησία, την κατέλαβαν μετανάστες χωρίς τη δική του συγκατάθεση και μάλιστα του έχουν δημιουργήσει πολλές ζημιές κλέβοντας και πουλώντας υλικά περίφραξης και άλλα πράγματα που είχε φυλαγμένα εκεί. Ισχυρίζεται επίσης ότι έχει απευθυνθεί κατ’ επανάληψη στην αστυνομία, η οποία δεν μπορεί να κάνει τίποτα λόγω της έλλειψης δύναμης που αντιμετωπίζει. Έτσι η κατάσταση κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνεται όλο και χειρότερη στην περιοχή διότι, από τη μια οι μετανάστες πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από αγρότες που τους χρησιμοποιούν με μεροκάματα πείνας και από την άλλη οι κάτοικοι πέφτουν θύματα των εξαθλιωμένων μεταναστών, που επιδίδονται σε μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων, διότι πολλές φόρες δεν έχουν ούτε να φάνε.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
aixmi-news
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS