«Οπαδός του Παναθηναϊκού ο νεκρός»

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 20110 σχόλια

«Όλες οι πληροφορίες μέχρι τώρα λένε ότι ήταν φίλος και οπαδός του Παναθηναϊκού. Αυτή την πληροφόρηση έχω». Ο Γιάννης Κουράκης επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο
Sentra FM κάτι που σιγά-σιγά διέρρεε προς τα έξω, ότι δηλαδή ο άτυχος οπαδός ανήκει στους φίλαθλους του Παναθηναϊκού.
O Δήμαρχος Ηρακλείου είπε:

«Επιτρέψτε μου να πω ότι αυτός που το έκανε είναι σκληρός εγκληματίας. Όλες οι πληροφορίες μέχρι τώρα λένε ότι ήταν φίλος και οπαδός του Παναθηναϊκού. Αυτή την πληροφόρηση έχω. Αν κάνω και εγώ κάποιο λάθος τι να πω. Αυτό αποτελεί θέμα συζήτησης και προβληματισμού. Αποτελεί μια αδικαιολόγητη ενέργεια. Το θεωρώ απαράδεκτο κάποιες ομάδες ατόμων να δίνουν ραντεβού για να σκοτωθούν. Δεν θεωρώ ότι έχουν σχέση μόνο με το ποδόσφαιρο», τόνισε.
Ο Γ. Κουράκης αναφέρθηκε εκτενέστερα στο γεγονός κάνοντας λόγο για το ποιοι συμμετείχαν.
«Ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού, του ΟΦΗ και του Ηροδότου. Είχαν κλείσει ραντεβού μεταξύ τους τηλεφωνικά σε μία ξύλινη γέφυρα κοντά στο Παγκρήτιο για να γίνει αυτό που έγινε».
Ενώ σε συνέχεια των λεγομένων του κατήγγειλε τους οργανωμένους συνδέσμους:
«Πρέπει να σταματήσει αυτό με τους οργανωμένους. Στους συνδέσμους γίνονται πολλά πράγματα. Χρησιμοποιούν αυτά τα μικρά και αθώα παιδιά και γίνεται ότι γίνεται. Εξεπλάγην κάποια στιγμή που άκουσα κάποιον ότι κάποιοι οργανωμένοι του έλεγαν που θέλουν να βάλουν και ένα βομβάκι».
Και πρότεινε και λύση για τα κρούσματα αυτών των «ραντεβού» που έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα:
«Αυτά τα ραντεβού θανάτου μακριά από τα γήπεδα επειδή το φαινόμενο ξεκινάει τώρα στην Ελλάδα, πρέπει να το προλάβουμε. Θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Πρέπει να καταργηθούν και οι λέσχες των φιλάθλων. Τιμά την κοινωνία μας να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα; Και οι παράγοντες που θεωρούν ότι οι οργανωμένοι είναι ασπίδα-προστασίας θα την πληρώσουν και αυτοί. Πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο».
«Υπάρχουν διάφοροι μεμονωμένοι που διατηρούν μία αντιπαλότητα με τον ΟΦΗ. Μεμονωμένα άτομα είναι. Είναι φιλήσυχοι οι φίλοι του Ηροδότου. Υπάρχουν τέτοιοι σε όλα τα σωματεία», πρόσθεσε σχολιάζοντας την ανάμιξη οπαδών του Ηροδότου.

Εχει αγριέψει η κόντρα
Η κόντρα μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ στο Ηράκλειο έχει... αγριέψει άσχημα τον τελευταίο καιρό και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρχαν συχνές συμπλοκές ανάμεσα σε οργανωμένους. Η άνοδος του ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ και το κλείσιμο συνδέσμων άλλων ομάδων στην πρωτεύουσα της Κρήτης έχει κάνει την κόντρα των οπαδών να επικεντρωθεί ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό. Ας ευχηθούμε τουλάχιστον ο κύκλος αίματος να μην συνεχιστεί...

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθησαν έξι (6) νεαροί ημεδαποί γιατί συμμετείχαν σε συμπλοκή μεταξύ οπαδών, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 21χρονου ημεδαπού. Αναζητούνται και τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στη συμπλοκή.
Από τις αστυνομικές Αρχές συνελήφθησαν σήμερα (05-09-2011) το πρωί, έξι (6) νεαροί ημεδαποί (δύο 20χρονοι, δύο 21χρονοι, ένας 18χρονος και ένας 19χρονος), γιατί την 03.30 ώρα στην Παραλιακή Λεωφόρο Ηρακλείου, συμμετείχαν σε συμπλοκή μεταξύ οπαδών, που είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός 21χρονου ημεδαπού και τον τραυματισμό δύο ακόμη ημεδαπών ηλικίας 21 και 19 ετών, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, στη συμπλοκή έλαβαν μέρος τριάντα (30) περίπου οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη και κουκούλες και χρησιμοποίησαν λοστούς, πέτρες, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ένα 21χρονος ημεδαπός, ο οποίος φέρει τραύματα από μαχαίρι στην κοιλιακή και θωρακική χώρα. Επιπλέον, τραυματίστηκε σοβαρά άλλος ένας 21χρονος ημεδαπός, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, καθώς και ένας 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών έλαβε εξιτήριο.

Οι αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό την 04.05 ώρα από το «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση, στο πλαίσιο της οποίας έχουν προσαχθεί μέχρι τώρα έξι (6) νεαροί ημεδαποί. Από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν οι τέσσερις (4), γιατί από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η συμμετοχή τους στη συμπλοκή. Για τον ίδιο λόγο συνελήφθησαν και οι δύο νεαροί ημεδαποί, που διεκομίστηκαν τραυματίες στο Νοσοκομείο. Επιπλέον, στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν καμένες τρεις μοτοσικλέτες.

Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπισθούν και να συλληφθούν και τα υπόλοιπα άτομα, που συμμετείχαν στη συμπλοκή και να προσδιοριστεί - εξατομικευτεί το είδος της εμπλοκής τους». 

gazzetta

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS