Κ.Ο. Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ: ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας

Δευτέρα 21 Μαρτίου 20160 σχόλια

Το ΚΚΕ δίνει  ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς είναι στενά δεμένος με   τους...
  όρους   διαβίωσης   της   εργατικής   τάξης,   των   λαϊκών στρωμάτων. Πράγματι, με τον τρόπο που υλοποιείται το αντικείμενο αυτό, έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον, στο   σύνολο των  συνθηκών   εργασίας  των  εργαζομένων και   στο   πενιχρό   εισόδημα,   όσο   απόμεινε,   της   λαϊκής οικογένειας.
Βασική  μας  θέση  είναι   ότι   η   διαχείριση   των   απορριμμάτων   με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες,  με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία,στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου,   ριζικά   διαφορετικού   δρόμου   ανάπτυξης,   με   λαϊκή εξουσία και οικονομία, μπορεί να εξασφαλιστεί.
Η   φιλολαϊκή λύση, προϋποθέτει εξουσία και οικονομία, που καταργεί τις αιτίες που δημιουργούν και οξύνουν τα σημερινά προβλήματα, που δημιουργεί τις στέρεες     προϋποθέσεις   για   την   ανάπτυξη   της   χώρας   προς   το συμφέρον   της   εργατικής   τάξης,   όλων   των   λαϊκών   στρωμάτων, δημιουργών του κοινωνικού πλούτου. Τέτοιες προϋποθέσεις είναι: Ο επιστημονικός   κεντρικός   σχεδιασμός,   ο   ενιαίος   κρατικός   φορέας κατασκευών που θα υλοποιεί φιλολαϊκά έργα,   η κοινωνική κρατική ιδιοκτησία   στα   συγκεντρωμένα   μέσα   παραγωγής,   η   κρατική ιδιοκτησία στη γη και στις τεχνικές υποδομές, ο εργατικός-λαϊκός έλεγχος, η εργατική λαϊκή εξουσία.
Για  να ανοίξουμε αυτόν τον ελπιδοφόρο δρόμο ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών παλεύουμε για την «εδώ και τώρα» βελτίωση των όρων αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης, της ποιότητας ζωής των   εργαζομένων,  προβάλλοντας     ένα   ριζοσπαστικό   πλαίσιο αιτημάτων  για  άμεση διεκδίκηση και πάλη  και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων με προμετωπίδα:
ΟΧΙ   στην   εμπορευματοποίηση   της   διαχείρισης   τωναπορριμμάτων.
ΟΧΙ στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε   άλλο   τρόπο   όπως   το   χαράτσι   ταφής   και   το«πληρώνω όσο πετάω».   
ΟΧΙ     στη   ιδιωτικοποίηση,   στις   ΣΔΙΤ   και   στις   συμβάσεις παραχώρησης.  Παλεύουμε για την απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζόμενων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής Ακτίου – Βόνιτσας να παραδώσει τον τομέα της καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για μας. Η εν λόγω ιδιωτικοποίηση δεν αποτελεί "εφεύρημα" της νυν δημοτικής αρχής, αλλά μια σχεδιασμένη προσπάθεια για πλήρη ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών, του χρυσοφόρου φιλέτου της διαχείρισης απορριμμάτων, που ξεκίνησε σε κεντρικό επίπεδο από το 2001, από την εποχή του "Καποδίστρια" και ολοκληρώνεται με τον "Καλλικράτη" και η οποία υλοποιείται από κυβερνήσεις (και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), δημάρχους και περιφερειάρχες, σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έρχεται ως ενδυνάμωση της ενιαίας στρατηγικής ΕΕ - κυβερνήσεων - δημοτικών και περιφερειακών αρχών για την παραχώρηση στο μεγάλο κεφάλαιο της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων της χώρας (αρχικά της κατασκευής των συγκεκριμένων μονάδων μέσω ΣΔΙΤ και στη συνέχεια παραχώρηση της λειτουργίας τους για αρκετά χρόνια (25-30) με συμβάσεις παραχώρησης), που θα οδηγήσει σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, απολύσεις, νέα χαράτσια στο λαό της χώρας και τεράστια κέρδη για τους επιχειρηματικούς - μονοπωλιακούς ομίλους

 Καλούμε τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους, τους εργαζόμενους της περιοχής, τους ανέργους, τους μαγαζάτορες, κάθε λαϊκή οικογένεια, να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί αυτές τις επιλογές με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και να οργανώσουμε την πάλη για να μην ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, όπως και καμία άλλη υπηρεσία.
Διεκδικούμε:
Διαχείριση των απορριμμάτων από ενιαίο δημόσιο κρατικό φορέα, χωρίς ανάμειξη ιδιωτών. Αυτός ο φορέας θα κάνει τις μελέτες, τις χωροθετήσεις των εγκαταστάσεων με επιστημονικά κριτήρια. Θα επιλέγει τη μέθοδο διαχείρισης με προτεραιότητα τη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση. Με ταφή του μικρού υπολείμματος σε χώρους που θα χωροθετεί το κράτος με επιστημονικά κριτήρια και με μέτρα προστασίας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
Σχεδιασμένη αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, με βάση τις ειδικές συνθήκες κάθε χωριού.
Στελέχωση της υπηρεσίας με τον ανάλογο στόλο οχημάτων, προμήθεια μέσων και εργαλείων που χρειάζονται, πρόσληψη μόνιμου επαρκούς προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι με δίμηνα και πεντάμηνα που τους καταστούν ομήρους και δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν.
Στήριξη των εργαζομένων της καθαριότητας με τα κατάλληλα είδη προστασίας της ζωής τους κατά την άσκηση του έργου τους, έγκαιρη απόδοση των όσων δικαιούνται (γάλα, ρουχισμό κ.λπ.).

Καμιά ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, που θα επιφέρει την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών που έχει υποχρέωση και καθήκον να προσφέρει η Τοπική Διοίκηση στους δημότες της».
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS