Οι ‘’Εν Αθήναις’’ Κωνωπινιώτες έκοψαν την πίτα τους και πάνε παραπέρα

Κυριακή 6 Μαρτίου 20160 σχόλια

Την Κυριακή  6 Μαρτίου  2016 και ώρα 11.00 πραγματοποιήθηκε με  επιτυχία, σε αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου ΑΜΑΛΙΑ  στο Σύνταγμα,  η κατ’ έθιμο κοπή της...
Πρωτοχρονιάτικης πίτας των εν Αθήναις Κωνωπινιωτών και η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου.
   Μέσα σε ένα θαυμάσιο εορταστικό περιβάλλον,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Βασίλειος Σκούρτας,  καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχήθηκε καλή χρονιά  και στη συνέχεια ο Πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά,  αιδεσιμότατος  Πόπης Βασίλειος, ευλόγησε κατά τα καθιερωμένα και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα των Κωνωπινιωτών, όπου και μοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους.
    Τα δύο τυχερά φλουριά της βασιλόπιτας που ήταν προσφορά του χωριανού μας Αντώνη Καραμπέκιου, αντιστοιχούσαν: σε ένα κόσμημα (πλατινένιο σταυρό) προσφορά του εργαστηρίου  “Parthenon Greek  Jewelry”  της χωριανής μας Αναστασίας  Γεροχρήστου, και μια κολόνια, προσφοράς του Συλλόγου μας έπεσαν… (μόνο το ένα μέχρι στιγμής) στον χωριανό μας  Λάμπρο  Μεράντζα. 
    Ακολούθησε η  Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου  και αφού διαπιστώθηκε απαρτία εξελέγη ομόφωνα το Προεδρείο της Γ.Σ. που αποτελούσαν οι:  Σπύρος Τσαμποδήμος, Αρετή Καρατσόλα και  Πένυ  Τσαμποδήμου,  ξεκίνησαν οι εργασίες.

    Αμέσως μετά  το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Σπύρος Τσαμποδήμος,  ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Γ.Σ και έδωσε το λόγο στον  Πρόεδρο Βασίλειο Σκούρτα, ο οποίος έκανε Διοικητικό και οικονομικό απολογισμό πεπραγμένων του απερχόμενου έτους 2015, και ανέπτυξε τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, κατά τη τρέχουσα χρονιά.
    Στη συνέχεια το λόγο  έλαβαν διάφορα  Μέλη, που  κατέθεσαν στο σώμα, τις δικές τους προτάσεις για την πιο εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου.
     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : Ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιά αιδεσιμότατος  Βασίλειος Πόπης, ο Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ.  κ. Τάκης Στεργίου, ο Αντιπρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ κ. Τάκης Κοθρούλας, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. κ. Βασίλης Μπουρνάζος, ο Διευθυντής της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» κ. Χρυσόστομος Πατούλας, ο πρώην  Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπελιωτών Αθήνας και μέλος της διαδικτυακής ομάδας ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS  κ. Γιώργος Τσέλιος, ο συνδημότης μας από το Μοναστηράκι κ. Διονύσης Πετρόπουλος.

     Επίσης, την εκδήλωση χαιρέτισαν, η Αντιπεριφερειάρχης κα Χριστίνα  Σταρακά, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ. Γιώργος Αποστολάκης και ο Πρόεδρος του χωριού μας κ. Χρήστος Τίγκας . Και του χρόνου με υγεία…

















Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS