Σε οριακό σημείο ο ποταμός Εύηνος-Kινδυνεύουν τα αναχώματα προς τις γεωτρήσεις του δήμου

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 20160 σχόλια

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η στάθμη του ποταμού Ευήνου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που πέφτουν στην περιοχή.
Αξίζει να αναφερθεί ότι χθες η στάθμη του νερού στο φράγμα του Ευήνου ανέβηκε κατά 4,8 μέτρα,ενώ σήμερα μέχρι τούτη την ώρα η στάθμη έχει ανέβει άλλα 2 μέτρα με αυξητική πρόθεση,παρόλο που η διαφυγή του πλεονάζοντος νερού προς το φράγμα του Μόρνου είναι η ανώτατη επιτρεπτή.
Αξίζει να αναφερθεί ότι λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού που κατεβάζει ο Εύηνος ποταμός, έχει υπερκαλύψει σε αρκετά σημεία τα δύο πρόχειρα αναχώματα που είχαν κατασκευαστεί πέρυσι στην περιοχή του Μπανιά όπου βρίσκονται οι γεωτρήσεις και τροφοδοτούν με νερό τις δυτικές περιοχές του δήμου Ναυπακτίας.
Η  κατάσταση του Οδικού δικτύου στην Ορεινή Ναυπακτία-Σε επιφυλακή ο δήμος
Στον δρόμο προς Καταφύγιο-Αναβρυτή-Κεντρική μέσω Ανθοφύτου στο σημείο όπου χθες παρατηρήθηκε κατάπτωση του...
πρανούς 200 μέτρα πριν το χωριό Κουτσογιαννέικα,η εκτίμηση είναι ότι μέχρι τις 14.00 – 14.30 το μεσημέρι θα δοθεί και πάλι προς χρήση το οδικό δίκτυο της περιοχής,αφού στο σημείο εργάζονται πυρετωδώς μηχανήματα μισθωμένα από την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας και του δήμου Ναυπακτίας.
Επίσης γίνεται γνωστό στους φίλους οδηγούς που θα σπεύσουν να επισκεφθούν τη γιορτή τσιγαρίθρας σε Άνω Χώρα και Χόμορη,ότι σε όλο το Ορεινό κομμάτι του δήμου Ναυπακτίας,υπάρχει σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανολογικός εξοπλισμός του δήμου και όπου παρατηρούνται καταπτώσεις βράχων γίνεται άμεσα καθαρισμός του οδοστρώματος. nafpaktianews.gr


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS