ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 20160 σχόλια

Το Υπουργείο παιδείας προχώρησε ξαφνικά σε αλλαγές στην Ειδική Αγωγή καταργώντας τα τμήματα Ένταξης και δημιουργεί πλείστα σοβαρά προβλήματα στα σχολεία για τους μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.
Είναι ένα ακόμη δείγμα του πώς αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα εκπαιδευτικά θέματα και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία μας…
Συγκεκριμένα με την τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που περιγράφεται ως “Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου” ψηφίστηκε στην βουλή την Τρίτη 17/2/2016 ρύθμιση που αποδυναμώνει το ρόλο της Ειδικής αγωγής δημιουργώντας αξεπέραστα προβλήματα στην μαθησιακή διαδικασία .
Συγκεκριμένα:...

1. Ειδικά Τμήματα λειτουργούσαν στα σχολεία που υπηρετούσαν την μαθησιακή αδυναμία των πιστοποιημένων μαθητών από το ΚΕΔΔΥ να παρακολουθήσουν την διδασκαλία στις γενικές τάξεις των σχολείων. Υπήρχαν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και καθορισμένο πλαίσιο διδασκαλίας που κάλυπταν τα μαθησιακά κενά που τώρα καταργούνται, δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ καταδικάζει παιδιά με διαγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες να παρακολουθούν τα μαθήματα στα ίδια τμήματα με τα υπόλοιπα παιδιά.
2. Παύει να υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των εκπαιδευτικών Ειδικής και γενικής Αγωγής μέσα στο σχολείο την στιγμή που το 10% των μαθητών που προσέρχονται στα σχολεία έχουν διαπιστωμένα από το ΚΕΔΥΥ μαθησιακά προβλήματα.
3. Δεν υπάρχει καμιά επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση πλέον των μαθητών με ειδικά μαθησιακά προβλήματα. Οι εκπαιδευτικοί που θα μετακινηθούν πλέον στα ενιαία τμήματα θα αντιμετωπίσουν αξεπέραστα προβλήματα προσαρμογής. Το υπουργείο επαφίεται στην ευαισθησία και την συνείδηση του εκπαιδευτικού που για άλλη μια φορά καλείται να πετύχει το ακατόρθωτο .
4. Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη και σχέδιο για την πρόσληψη καθηγητών Ειδικής Αγωγής στην εκπαίδευση ούτε στην κατεύθυνση της ίδρυσης οργανικών θέσεων .
Ζητάμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που καταργεί τον θεσμό των Τμημάτων Ένταξης οδηγεί τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στον αποκλεισμό και στο περιθώριο.
Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS