Συντάξεις: Στα 20 χρόνια και κάτω από 384 ευρώ το μήνα – Έβγαλαν μαχαίρια οι δανειστές

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 20160 σχόλια

Σε τοίχο φαίνεται ότι πέφτουν τα κυβερνητικά σχέδια στο ασφαλιστικό με τους δανειστές να απαιτούν μεγαλύτερες περικοπές διαμηνύοντας ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Η πρώτη ανατροπή ήρθε με το καλημέρα σας από τους δανειστές στη διαπραγμάτευση. Απαίτησαν να μην υπάρξει αύξηση εισφορών με το νέο ασφαλιστικό και έτσι η μείωση των επικουρικών συντάξεων θεωρείται δεδομένη.
Η μείωση στις επικουρικές φαίνεται ότι είτε θα κινηθεί κοντά στο 10% για συντάξεις άνω των 170 ευρώ, είτε θα κινηθεί μεταξύ 6% και 8% αλλά οι περικοπές θα ξεκινούν από τις συντάξεις της τάξης των 120 ευρώ.
Παράλληλα οι δανειστές αναμένεται να επαναφέρουν το ζήτημα της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς στις παλιές συντάξεις και ο επανυπολογισμός να ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα, κάτι που θα σημάνει και άμεσες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Ταυτόχρονα στο τραπέζι οι δανειστές ίσως ρίξουν και την αύξηση του ορίου ασφάλισης για την κατώτατη σύνταξη από τα 15 στα 20 έτη ασφάλισης με ταυτόχρονη μείωση της βασικής σύνταξης κάτω από το όριο των 384 ευρώ/μήνα. newsit.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS