Δ. Ελλάδα: Συναγερμός για τον Η1Ν1 – 47χρονος από το Μεσολόγγι νοσηλεύεται διασωληνομένος στη ΜΕΘ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 20160 σχόλια

Η γρίπη και ο ιός Η1Ν1 «θερίζουν» τους Έλληνες, ενώ μέχρι και σήμερα έχουν αποβιώσει 60 άτομα σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, ο φονικός ιός μας «χτύπησε» την πόρτα τόσο στην Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά, όσο και στην Αιτωλοακαρνανία.
Την προηγούμενη εβδομάδα 47χρονος από το Μεσολόγγι, διεκομίσθη αρχικά με οξύ αναπνευστικό πρόβλημα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, ωστόσο στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στη Μ.Ε.Θ Αγρινίου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, στην οποία...
βρίσκεται διασωληνομένος λόγω της γρίπης.
Την ίδια στιγμή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου των Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», νοσηλεύεται  σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνομένος, ένας 58χρονος Λευκαδίτης με πιθανό κρούσμα Η1Ν1, ενώ αντίστοιχες περιπτώσεις καταγράφονται σε ολόκληρο τον Δυτικό Άξονα, τα Ιόνια Νησιά και την Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με τον Αγρινιώτη Πνευμονολόγο Νίκο Κουτσομήτρο, «η γρίπη είναι μια οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος, η οποία μεταδίδεται εύκολα από τον έναν άνθρωπο στον άλλο, ενώ λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας, αυτή την εποχή υπάρχει έξαρση. Η μετάδοση οφείλεται στα σταγονίδια της ατμόσφαιρας, με τον βήχα, το φτάρνισμα, καθώς επίσης όταν κάποιος αγγίξει με τα χέρια του μια μολυσμένη επιφάνεια και μετά αγγίξει το πρόσωπό του».
Τα συμπτώματα της γρίπης, σύμφωνα με τον κ. Κουτσομήτρο, «είναι ο υψηλός πυρετός, που μπορεί να μέχρι το 40, ο ξηρός βήχας, ο πόνος στους μυς και τις αρθρώσεις, αδυναμία, καταβολή, ενώ μπορεί να υπάρξουν και συμπτώματα γαστρεντερικής φύσεως, όπως εμετοί και διάρροιες».
Επίσης, όπως επισημαίνει στη «Συνείδηση» ο κ. Κουτσομήτρος, υπάρχουν δεκάδες μορφές γρίπης που χωρίζονται σε υποκατηγορίες. Οι περισσότερο γνωστές στο ευρύ κοινό είναι η Η1Ν1 και η Η5Ν1, η γρίπη δηλαδή των πτηνών και των χοίρων. Όταν κάποιος διαπιστώσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα πρέπει να σπεύσει στον γιατρό του, ο οποίος θα κρίνει αν είναι γρίπη ή λοίμωξη. Διαφορετικά μια αντιβίωση χωρίς να την χορηγήσει ο γιατρός μπορεί να μην έχει κανένα νόημα και να μην μπορεί να καλύψει τον ασθενή, αλλά αντιθέτως, να τον καθησυχάσει έχοντας χειρότερη εξέλιξη, ακόμη και μικροβιακή επιπλοκή!
Όταν κάποιος διαπιστώσει τα συμπτώματα αυτά δεν πρέπει να πηγαίνει στην δουλειά του, σε πολυσύχναστους χώρους, καφέ, θέατρα, εκκλησίες, ΜΜΜ, ενώ μείζον ρόλο παίζει ο έγκυρος εμβολιασμός, τον οποίο πρέπει να κάνουμε τάχιστα, αφού ένα εμβόλιο για να δράσει χρειάζεται 20 περίπου μέρες.

Συνεπώς, όπως συμβουλεύει ο πνευμονολόγος, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο πρέπει να γίνονται οι εμβολιασμοί ώστε ο οργανισμός να είναι έτοιμος. Παράλληλα ως προς αυτό, ο εμβολιασμός λ.χ τον Φεβρουάριο είναι μάταιος, δεδομένου ότι το εμβόλιο δρα περίπου σε 20 μέρες, ενώ και ο κύκλος των ιώσεων κλείνει τον Μάρτιο. thebest.gr

: normal; line-height: normal; orphans: auto; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 1; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px;">
Συνεπώς, όπως συμβουλεύει ο πνευμονολόγος, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο πρέπει να γίνονται οι εμβολιασμοί ώστε ο οργανισμός να είναι έτοιμος. Παράλληλα ως προς αυτό, ο εμβολιασμός λ.χ τον Φεβρουάριο είναι μάταιος, δεδομένου ότι το εμβόλιο δρα περίπου σε 20 μέρες, ενώ και ο κύκλος των ιώσεων κλείνει τον Μάρτιο. thebest.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS