Παρωδία το δημοψήφισμα για τα αεροδρόμια στο Ιόνιο

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 20160 σχόλια

Στο σύνολο των εγγεγραμμένων στο Ιόνιο, μόλις το 1,88% ψήφισε κατά της παραχώρησης. Το λιγότερο παρωδία μπορεί να χαρακτηριστεί το δημοψήφισμα, που έγινε στα Ιόνια νησιά, σχετικά με το...
αν η τοπική κοινωνία επιθυμεί ή όχι να παραχωρηθούν τα τοπικά αεροδρόμια. Πρόκειται για δημοψήφισμα, το οποίο είχε οργανώσει και στηρίξει η Περιφέρεια και άλλοι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΑΞΙΑ, η συγκεκριμενη διαδικασία εξελίχθηκε σε ιλαροτραγωδία, για τους εξής λόγους: 
Πρώτον, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα, «η φαιδρότητα της κατάστασης διαπιστώθηκε με τη διατύπωση του δημοψηφίσματος, όπου το ΟΧΙ μετατράπηκε σε ΝΑΙ και το ΝΑΙ σε ΟΧΙ! Αν, δηλαδή, ήθελες να γίνει η ιδιωτικοποίηση, έπρεπε να ψηφίσεις ΟΧΙ και αν δεν ήθελες να γίνει, ψήφιζες ΝΑΙ, με αποτέλεσμα το μπέρδεμα του κόσμου να βρίσκεται στον υπέρτατο βαθμό!».
Και δεν είναι μόνο αυτό.
Οι επικεφαλής της διοργάνωσης (sic) του δημοψηφίσματος είδαν ότι, από τους 239.000 εγγεγραμμένους στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ψήφισαν μόλις 6.246!  Δηλαδή, η συμμετοχή έφτασε το… 2,6% !!!
Όπως χαρακτηριστικά γράφει η εφημερίδα, «πήγε στην κάλπη η παρέα των τοπικών αρχόντων, οι τρεις και ο κούκος, από τους οποίους οι 1.500 τους πούλησαν, αφού ψήφισαν υπέρ των αεροδρομίων!
Σε απλά λόγια, από τους 239.000 πολίτες, που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν, μόνο 4.500 ήταν κατά της παραχώρησης». Δηλαδή, στο σύνολο των εγγεγραμμένων στο Ιόνιο, μόλις το 1,88% ψήφισε κατά της παραχώρησης των αεροδρομίων. Όπως σχολιάζει η ΑΞΙΑ, «η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας γύρισε την πλάτη στο ψευτοδημοψήφισμα και διά της απουσίας του ψήφισε υπέρ της προοπτικής, της ανάπτυξης, της νέας εποχής, που διανοίγεται, με ιδιώτες να διαχειρίζονται τα αεροδρόμια». newsbeast.gr


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS