Γιορτή μεγάλη ετοιμάζεται στην Κωνωπίνα για τη χάρη του Αη Θυμιού!

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 20160 σχόλια

Το Βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ευθυμίου, μετόχι της πάλαι ποτέ κραταιάς Επισκοπής Αετού, με έτος κτήσης το 1650, που βρίσκεται σε λοφίσκο και σε επιβλητικό σημείου εντός του... χωριού Κωνωπίνα  του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας γιορτάζει στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2016.
      Το εκκλησάκι γιορτάζει και πλήθος κόσμου το επισκέπτεται κάθε χρόνο για να προσκυνήσει τη χάρη του Αγίου, μιας και είναι η μοναδική εκκλησία, αφιερωμένη στη χάρη του Αγίου Ευθυμίου, σ’ ολόκληρο το Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
       Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου  σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο  και το  Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας, σας προσκαλούν να παραβρεθείτε στο εορτασμό και να ζήσετε τη μοναδικότητα των στιγμών !
Πατροπαράδοτα έθιμα θα αναβιώσουν και φέτος στην Κωνωπίνα από το Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τις γυναίκες του χωριού, που στηρίζονται από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας  όπως:  Της  «μπαζίνας», του σπληνάντερου και του σουβλιμά, όπου οι διοργανωτές, την παραμονή και ανήμερα του εορτασμού, θα φροντίσουν για την παρασκευή και τη διανομή τους, σ’ όλους τους παρευρισκομένους.
      Παράλληλα, θα προσφερθούν γλυκά και πίτες που θα ετοιμάσουν οι «χρυσοχέρες» Κωνωπινιώτισσες γυναίκες, για τη χάρη του Αη Θυμιού.

      Είθε να αξιωθούμε όλοι μας, να παραβρεθούμε στη γιορτή του Αη Θυμιού, στην Κωνωπίνα, και να προσκυνήσουμε τη χάρη του.
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS