Αιτωλοακαρνανία: Κατασκευαστικά θαύµατα!

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 20150 σχόλια

Πηγαίνοντας αυτές τις μέρες από την Αγριλιά στον Άγιο Θωμά έμεινα άφωνος από το νέο κατασκευαστικό θαύμα που είδα. Η αερογέφυρα στην Ιόνια Οδό είναι τουλάχιστον εκπληκτική. Έχουν τηρηθεί όλες οι προδιαγραφές.

Πρώτον η κλίση. Για να ανέβεις τη γέφυρα, θέλεις πνευμόνια επαγγελματία ποδηλάτη. Αυτό είναι καλό γιατί έτσι θα γυμνάζονται οι άνθρωποι και ειδικά οι γέροντες και τα παιδιά που θα θελήσουν κάποτε σε μια πιο πολιτισμένη κοινωνία να πάρουν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους.

Δεύτερον το πλάτος. Φανταστείτε να διασταυρωθείτε με νταλίκα πάνω στη γέφυρα! Φανταστείτε επίσης να περνάει πεζός και δίπλα του να περνάει κάποιο φορτηγό!
Τρίτον ο τρόπος που φθάνεις στη γέφυρα και ο τρόπος που φεύγεις από αυτή. Το απόλυτο ρίσκο, η απόλυτη ευθυγράμμιση! Για φωτισμούς, σήμανση κλπ. είμαι σίγουρος ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει, άλλωστε στη σωστή τοποθέτηση των σημάτων του κ.ο.κ. είμαστε οι κορυφαίοι. Πηγαίνετε στο δρόμο που οδηγεί στον Αη – Συμιό μόλις στρίψετε στο καφενείο του Ρήγα θα δείτε το εκπληκτικό και ανεπανάληπτο, ένα σήμα υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας στο πουθενά και ένα σήμα απαγόρευσης εισόδου από τη πίσω πλευρά.

Δεν μιλάμε απλώς για πεταμένα λεφτά αλλά και για τον απόλυτο σουρεαλισμό. Αυτά τα σήματα μπήκαν πρόσφατα. Για να σας θυμίσω, πεταμένα λεφτά για τα σήματα του περίφημου τρένου σε όλη την πόλη, πεταμένα λεφτά για τα σήματα περιορισμού ταχύτητας και στον ίδιο στύλο τέλος ορίου ταχύτητας στην εθνική κλπ.

Η ερώτησή μου παραμένει. Ποιος τα επιβλέπει όλα αυτά και ποιος εγκρίνει τα πεταμένα αυτά χρήματα. Μια δεύτερη ερώτηση είναι αν το σχεδιασμό της παραπάνω γέφυρας τον έκανε μηχανικός που έχει τελειώσει Πανεπιστήμιο.
Να μη ξεχάσω να σας θυμίσω κύριοι να τα βάλετε όλα αυτά και στο φάκελο για την Πολιτιστική πρωτεύουσα του… 2061 θα πάρετε μόρια…
Υ.Γ. Το φανάρι στην Αγριλιά σκοπεύετε να το φτιάξετε ποτέ ή περιμένετε να συμπληρωθεί πρώτα ο απαραίτητος αριθμός θυμάτων;

Υ.Γ.2. Θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που θα παραλάβουν το έργο έτσι ώστε να τους θυμόμαστε για πάντα. aixmi-news.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS