Δ. Ελλάδα: Μαθητές δημιούργησαν συσκευή ανίχνευσης εγκλωβισμένων (φωτο)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 20150 σχόλια

Μια πρωτότυπη πρόταση παρουσιάζουν μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου.
Μια τεχνολογική δημιουργία που μπορεί να συμβάλει στην έρευνα και διάσωση εγκλωβισμένων για παράδειγμα σε κτίρια που έχουν πληγεί από σεισμούς. Οι μαθητές παρουσιάζουν την “πατέντα” τους που μπορεί να αποδεχθεί σωτήρια για τους συνανθρώπους μας και να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στις Αρχές.
Όπως περιγράφουν οι μαθητές πρόκειται για ένα εύκαμπτο δεκάμετρο σωλήνα, με ηλεκτρομηχανικά κινούμενη κεφαλή με ροδάκια που χωρεί σε χαλάσματα, ενώ μέσω της μικρής κάμερας με φως, μικρόφωνου και ηχείων που διαθέτει, ο χειριστής μπορεί να εντοπίζει εγκλωβισμένο και να του παρέχει οδηγίες αλλά και αέρα, νερό, υγρή τροφή ή φάρμακο μέσω λεπτού σωλήνα.
Η συσκευή χειρίζεται από ηλεκτρικό χειριστήριο που κινεί την κεφαλή μπρος πίσω αριστερά δεξιά και πάνω κάτω, σε δυο ταχύτητες.Το σύστημα οπτικής και ηχητικής επικοινωνίας χρησιμοποιεί ένα φορητό Η/Υ και ιδιοκατασκευασμενο ηχητικό κύκλωμα.

Η όλη κατασκευή, καθώς και η ταινία που την παρουσιάζει , έγινε στο εργαστήριο Ηλεκτρολογικού Αυτοματισμού από τους μαθητές Γεωργούλια Ι, Κακούρη Χ, Καραγιάνη Κ, Μισύρη Δ και Μπαλάφα Φ, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πανόπουλου Θανάση.
Στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου δίνεται βάση στην συνεργατική και βιωματική μάθηση στα εργαστήρια ειδικοτήτων όπου οι μαθητές εργάζονται σε μικρές ομάδες και αναπτύσσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
epal2

epal3
ilialive.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS