Απειλή κατασχέσεων για μεγαλοφειλέτες του ΟΓΑ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 20150 σχόλια

Αντιμέτωποι με κατασχέσεις θα βρεθούν όσοι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΓΑ συμπεριλαμβανομένου, χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ εφόσον δεν προχωρήσουν άμεσα σε ρύθμιση των υποχρεώσεών τους.

Αιτία το γεγονός ότι, από την 1η Νοεμβρίου, βρίσκονται κανονικά σε ισχύ τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης τα οποία, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, είχαν «παγώσει» εξαιτίας των capital controls.
Αυτό σημαίνει ότι οι οφειλέτες και δη αυτοί που δεν έχουν φροντίσει να ρυθμίσουν τα χρέη τους ή έχουν χάσει, για κάποιο λόγο, τη ρύθμιση βρίσκονται αυτή τη στιγμή «στον αέρα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο του υπουργείου Εργασίας μπαίνουν σε πρώτη φάση οι μεγαλοοφειλέτες των ταμείων, όσοι δηλαδή οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ. Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες θα λάβουν σύντομα ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις μέσω των οποίων θα καλούνται να προχωρήσουν σε ρύθμιση των χρεών τους μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.
Συνολικά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών, μέσα σε 20 μέρες, από τις 10 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, τα χρέη προς τα ταμεία αυξήθηκαν κατά περίπου 2 δισ. ευρώ, ενώ 995 οφειλέτες χρωστούν 3,4 δισ. ευρώ.
Οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων με χρέη άνω των  5.000 ευρώ ανέρχονται σε 198.904 . Γιάννης Τσατσάκης agronews.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS