Επίδομα 1000 ευρώ σε πολύτεκνες αγρότισσες από τον ΟΓΑ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 20150 σχόλια

Χριστουγεννιάτικο μποναμά 1000 ευρώ, θα πάρουν από τον ΟΓΑ, 450 πολύτεκνες αγρότισες. Το έκτακτο βοήθημα εντάσσεται στο πρόγραμμα στήριξης των αγροτικών...
οικογενειών, που καταρτίστηκε από τη διοίκηση του οργανισμού, και αναμένεται να καταβληθεί στις δικαιούχους που θα επιλεγούν, έως τις 13 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας. Οι ενδιαφερόμενες, για να λάβουν την ενίσχυση, θα πρέπει να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις στα ΚΕΠ, από την άλλη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου έως και τις 3 Δεκεμβρίου.

« Για πρώτη φορά ο ΟΓΑ εφαρμόζει και υλοποιεί μέτρα προστασίας και στήριξης της αγρότισσας πολύτεκνης μητέρας, αναγνωρίζοντας τον Κοινωνικόκαι Εθνικό της ρόλο, ιδιαίτερα στις σημερινές δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες» δήλωσε ο διοικητής του Οργανισμού κ. Ξενοφών Βεργίνης και πρόσθεσε: «Ως Διοίκηση συνεχίζουμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ώστε οι ασφαλισμένοι μας να νοιώθουν τον Οργανισμό, αρωγό και συμπαραστάτη τους».
Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό μεγαλύτερο των 450 ατόμων ως κριτήριο επιλογής καθορίστηκε η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ. Όπως ανακοινώθηκε, οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από τις ενδιαφερόμενες για να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων είναι:
•Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
•Να έχουν, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.
•Να είναι κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
Ακόμη θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
•Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς
•Τα Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. θεωρημένα- σε ισχύ κατά την ημερομηνία
•Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
•Φωτοαντίγραφο της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας (“πάσο”) από το οποίο προκύπτει ο αριθμός ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή.(αφορά τέκνα άνω των 18 ετών που σπουδάζουν σε δημόσια ΑΕΙ ή ΤΕΙ στην Ελλάδα). •Βεβαίωση Σπουδών (αφορά τέκνα άνω των 18 ετών που σπουδάζουν σε στρατιωτικές σχολές και σε δημόσια ΙΕΚ στην Ελλάδα για τα οποία δεν εκδίδεται “πάσο”).
•Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ΔΟΥ ή άλλου δημόσιου εγγράφου από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός φορολογικού μητρώου(ΑΦΜ) της πολύτεκνης μητέρας
•Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ΔΟΥ ή άλλου δημόσιου εγγράφου από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) του πατέρα/συζύγου εφόσον υπάρχει πατέρας/σύζυγος.
•Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου τραπέζης από το οποίο να προκύπτει ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού της πολύτεκνης μητέρας.
•Απόκομμα καταβολής εισφορών. Η προσκόμιση του δεν είναι υποχρεωτική για την υποβολή της αίτησης, διευκολύνει όμως στη διαδικασία ανεύρεσης του Α.Μ ΟΓΑ. antenna.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS