Μαζί με το Σκορπιό "αγόρασε" και ... τη θάλασσα ο Ριμπολόβλεφ! Προκλητική απόφαση του λιμενικού

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 20150 σχόλια

Εκτός από τα νησιά Σκορπιός και Σκορπίδι, ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, φαίνεται πως «αγόρασε» και τη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται ανάμεσά τους, καθώς ο λιμενάρχης Λευκάδας εξέδωσε απαγορευτικό διάπλου.

Αν και η πρόσφατη απαγορευτική διάταξη δεν συνοδεύεται από κάποια συγκεκριμένη αιτιολογία, είναι γνωστό στην περιοχή ότι σχετικό αίτημα είχε υποβάλει από πέρυσι ο Ρώσος κροίσος για λόγους ασφαλείας κυρίως, αφού όταν έρχεται από το Μονακό, που είναι το βασικό του ορμητήριο, συχνά φιλοξενούνται προσωπικότητες του διεθνούς «τζετ σετ», αλλά και για να αποφεύγονται οι πάντα ενοχλητικοί «περίεργοι» και ασφαλώς οι «παπαράτσι» που εισβάλλουν απρόσκλητοι στα απόκρυφα της ιδιωτικής ζωής.
Η νομιμότητα της απαγορευτικής αυτής απόφασης του λιμενάρχη θα κριθεί όμως τώρα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς εκεί προσέφυγε εναντίον της ένας θαλασσοπόρος, που αγνοώντας τις σημαδούρες παραβίασε το... άβατον. Η προειδοποίηση ήταν σαφής, ότι αν περάσει τον περιμένει πρόστιμο 1.500 ευρώ, καθώς για κάθε παραβάτη ειδοποιείται το Λιμεναρχείο για τα στοιχεία του σκάφους και κόβεται σχετική κλήση.
Ο ιδιοκτήτης του ταχυπλόου αγνόησε την προειδοποίηση, απαντώντας  ότι αν πρόκειται για ένα τέτοιο ποσό, δεν έχει πρόβλημα να το πληρώσει και θα περάσει, όπως και έκανε. Εν αναμονή, πάντως, της κλήσης έσπευσε να υποβάλει προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθούν οι διαταγές του λιμενάρχη για έναν σωρό νομικούς λόγους και κυρίως γιατί επιβάλλουν αναιτιολόγητα και ανεπίτρεπτα περιορισμούς στην ελευθερία διακίνησής του. dete.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS