Τώρα Αυτοκτονούν στελέχη και των Ειδικών Δυνάμεων-Ας καταλάβουν οι Στρατιωτικοί ότι είναι και αυτοί Αναλώσιμοι! Τόσο απλά…

Πέμπτη 27 Αυγούστου 20150 σχόλια

Για τις Αυτοκτονίες στον Στρατό υπάρχει ο Μύθος ότι «φεύγουν οι Αδύναμοι…». Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού ο Στρατός «σε Κάνει Άνδρα…»!

Αυτή την αντίληψη ενισχύει ο βρώμικος τρόπος που η εκάστοτε  ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί επιχειρούν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες του στρατιωτικού μηχανισμού που οπλίζει το χέρι κάθε ένστολου αυτόχειρα. Πάντα φταίνε οι γκόμενες, τα προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, οι όποιες ιδιαιτερότητες.
Μια χυδαία νοοτροπία που δολοφονεί ξανά το θύμα και αφήνει στο απυρόβλητο το θύτη.
Όμως, η τελευταία αυτοκτονία στις Ένοπλες Δυνάμεις, η 4η στη σειρά μέσα σε 30 μέρες, ήρθε να συντρίψει όλα αυτά τα αισχρά στερεότυπα, αφού αφορά έναν άτυχο υπαξιωματικό, με μακρά διαδρομή στις Ειδικές Δυνάμεις.  
Σεβόμενοι απόλυτα τη μνήμη του και το δράμα της οικογένειας του δε θα σταθούμε στο sms με το οποίο αποχαιρέτησε τη σύζυγο και τα παιδιά του το στέλεχος που αυτοκτόνησε στο σπίτι του τα ξημερώματα της Δευτέρας. Δυο λέξεις ήταν μόνο και δεν χρειάζεται να δημοσιοποιηθούν.
Όμως έχει σημασία να διαβάσουμε προσεκτικά τα λόγια αποχαιρετισμού προς τον άτυχο 44χρονο από έναν συνάδελφο του,  που είχε υπηρετήσει μαζί του στo Κόσοβο! Διαβάστε τι έγραψε:
“Είχα την τιμή να τον έχω φίλο. Να έχουμε υπηρετήσει 1η-2η αποστολή στο Κόσοβο. Ένα παιδί παλικάρι. Ένα παιδί χαμογελαστό γεμάτο χιούμορ. Είχε υπηρετήσει και αυτός Ειδικές Δυνάμεις και ήταν αλεξιπτωτιστής. Μην γυρίσει να πει κανείς ότι ήταν άνθρωπος με ψυχολογικά προβλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε αυτό.Δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα. Ίσως πρέπει επιτέλους κάποιοι να δώσουν βάση στο θέμα του προσωπικού και στον παράγοντα άνθρωπο, να ενεργοποιήσουν μηχανισμούς πρόληψης και αντιμετώπισης με βασική αρχή την δικαιοσύνη προς όλα και σε όλους. Ο Στρατός δεν είναι οικόπεδό μας, είναι μια κληρονομιά την οποία έχουμε την τιμή απλά να είμαστε περαστικοί και δεν μας ανήκει τίποτα. Οφείλουμε να σεβόμαστε, να προσέχουμε και να πράττουμε με γνώμονα τους Νόμους και το κοινό καλό της οικογένειας του Στρατού. Ο Θεός να τον αναπαύσει. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.
Εμείς, καταρχήν, επειδή τόσα χρόνια έχουμε μοιραστεί τον πόνο δεκάδων οικογενειών και την απελπισία να αναζητάς αυτές τις απαντήσεις,όταν σου φέρνουν το παιδί σου σε ένα φέρετρο τυλιγμένο σε μια σημαία στεκόμαστε στο εξής:
Συχνά οι γονείς λένε ότι το παιδί τους «ήταν αθλητικός τύπος, εργάζονταν για χρόνια, ήταν σκληραγωγημένο, ποτέ δε θα πήγαινε το μυαλό τους ότι θα οδηγούνταν στην αυτοκτονία», θα τους προτείναμε να αφήσουν το κοινωνικά ολέθριο βύσμα στην άκρη –που απλώς μεταφέρει το βάρος του παιδιού τους σε ένα ακόμη πιο αδύναμο κοινωνικά παλικάρι- και να σταθούν πραγματικά δίπλα στα στρατευμένα παιδιά τους.
Να τα ακούσουν. Να νευριάσουν με αυτά που τους λένε. Να τα καλέσουν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία και το χώσιμο. Να τους πουν να μην κάνουν υπομονή, να μην σκύβουν το κεφάλι, να μην ανέχονται τα πάντα μέχρι να απολυθούν, να μην είναι υποταγμένοι.
Για να δώσουν όμως αυτές τις συμβουλές οι γονείς, θα πρέπει να το κάνουν πρώτα οι ίδιοι. Ν σπάσουν λοιπόν τα τηλέφωνα του κάθε διοικητή και του ΓΕΣ.
Τα παιδιά μας δεν είναι απλήρωτοι δούλοι, δεν είναι Αναλώσιμοι. Έχουν δικαιώματα, συλλογικά και μαχητικά πρέπει να τα υπερασπίσουν.
Το καταλαβαίνουν αυτό οι συνάδελφοι φαντάροι και οι γονείς που αγωνιούν και μοχθούν για αυτά;
Ας σταθούν λοιπόν οι φαντάροι υπερήφανα και με αξιοπρέπεια απέναντι στην Ιεραρχία. Πρέπει κάθε στιγμή να δείχνουμε την Αλληλεγγύη και την συναδελφικότητα μας.
Ας γυρίσουμε την πλάτη στο διαχωρισμό «Παλιός-Νέος». Δε θα γίνουμε εμείς οι βασανιστές των νεότερων συναδέλφων, επειδή εμείς δεν είχαμε το θάρρος και το κουράγιο να αντισταθούμε στη βαναυσότητα των φαντάρων της Προηγούμενης Σειράς.
Ας θυμηθούν οι φαντάροι της Α’ ΜΑΛ στο Μάλεμε τα καψόνια που έκαναν στους συναδέλφους τους, τους τραυματισμούς που προκάλεσαν, έχοντα προηγουμένως και οι ίδιοι υποστεί τα ίδια.
Έγιναν τσιράκια του διοικητή, έγιναν άθλιοι βασανιστές, άνθρωποι χωρίς τιμή και αξιοπρέπεια για να πάρουν τα μόρια ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στα ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, να βιαιοπραγούν μια ζωή για χάρη των αφεντικών, στα κορμιά ανθρώπων που αγωνίζονται για το μεροκάματο και το δίκιο τους. Πραιτοριανοί που χτυπούν τον εργαζόμενο πατέρα και αδελφό τους.
Τιμάμε τη μνήμη του νεκρού λέγοντας την Αλήθεια.
Τι δουλειά είχε αυτός και το υπόλοιπο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στο Κόσοβο και στις υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό;
Για «τα καλά λεφτά», που όλοι έχουν ανάγκη, που όλοι έχουν υποχρεώσεις να καλύψουν, έγιναν όργανα άδικων και πρόστυχων πολέμων, ανοίγοντας το δρόμο της Ισχυρής Ελλάδας του Σημίτη και της Μπακογιάννη, για τις αμέτρητες ελληνικές επιχειρήσεις που εγκαταστάθηκαν στα Βαλκάνια για να εκμεταλλευτούν φθηνούς εργαζόμενους και πρώτες ύλες.
Η αμοιβή του Μισθοφόρου των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το μερίδιο από το Ελληνικό ΕΛ Ντοράντο!   
Όσοι όμως γύρισαν την πλάτη στον κόσμο της εργασίας, εκπαιδεύτηκαν και έδρασαν ως δύναμη Κατοχής και Καταστολής, εντός και εκτός συνόρων, πρέπει να έχουν συνείδηση ότι θεωρούνται και αυτοί Αναλώσιμοι από το σύστημα εξουσίας.
Για αυτό, το κύμα αυτοκτονιών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Για αυτό τα όποια μέτρα του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας δε μπορούν να αντιμετωπίσουν το δραματικό ζήτημα που λαμβάνει αυτές τις τραγικές διαστάσεις.
Το έχουμε πει και το ξαναλέμε: οι Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους οδεύουν σε μια νέα εποχή, που όσα γνώριζαν θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.  Την εποχή των Μνημονίων οι Στρατιωτικοί Υποβαθμίζονται και Οδηγούνται στην ΑΝΕΡΓΙΑ! Όλες αυτές οι κυβερνήσεις, ενώ συνεργάστηκαν με την ναζιστική Χρυσή Αυγή και συγκροτήθηκαν από ακροδεξιούς πολιτικούς (Σαμαράς-Καρατζαφέρης- Μπαλτάκο κλπ), προέταξαν τα συμφέροντα της αστικής τάξης, που για να υλοποιηθούν απαιτούσαν τη μνημονιακή πολιτική ώστε να προσχωρήσει η αναδιοργάνωση του ελληνικού αστικού κόσμου, να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών και να χαραχθεί ο νέος δρόμος αστικής κερδοφορίας.  Ο νέος γύρος της ταξικής πάλης σφραγίστηκε από τη δουλοποίηση της εργατικής τάξης, την πλήρη εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ιδιοκτησίας, την αρπαγή των κόπων μιας ζωής, την προλεταριοποίηση-φτωχοποίηση τεράστιων τμημάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Για να γίνουν όλα αυτά και για να εφαρμοστεί το 3ο Αριστερό-Ακροδεξιό Μνημόνιο στηρίχθηκαν και στηρίζονται οι αστικές κυβερνήσεις στους Πραιτοριανούς των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ, αυτά τα φασιστικά ένστολα τάγματα εφόδου, τους Δικαστές και τα ΜΜΕ.  Και φυσικά ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός όχι μόνο έπρεπε ταυτόχρονα να εντείνει τον Πόλεμο κατά των Μεταναστών υπερασπίζοντας την Ευρώπη Φρούριο, αλλά επίσης εργαλειοποίησε το Μεταναστευτικό Ζήτημα, καλλιεργώντας την ανασφάλεια με τη δαιμονοποίηση των μεταναστών, επιδιώκοντας τον αποπροσανατολισμό από τα ακραία κοινωνικά προβλήματα, τη χειραγώγηση με τον εθνικισμό και το ρατσισμό, ανοίγοντας το δρόμο στους ΝΑΖΙ, που εντάχθηκαν οργανικά ή συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής στις κρατικές εκστρατείες-πογκρόμ «Ξένιος Δίας»!    
Αυτός είναι ο λόγος που σε μια σειρά περικοπών και αρνητικών μέτρων (βλέπε νέο ασφαλιστικό) οι Αστυνομικοί έμειναν στο απυρόβλητο, αντίθετα με ότι συνέβη με τους στρατιωτικούς.
Η θέση των Στρατιωτικών υποβαθμίστηκε –τους φώναζαν με τη θεωρία των μάχιμων/μη μάχιμων ότι δεν τους χρειάζονταν όλους και με τους ίδιους όρους!
Όλα αυτά πρέπει να τα έχουν οι Στρατιωτικοί κατά νου όταν διαβάζουν για τη μια αυτοκτονία συναδέλφου τους που διαδέχεται την άλλη. Όταν θα τους διατάξουν να εκπαιδευτούν σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους και να στραφούν εναντίον του εχθρού εργαζόμενου λαού.
Οι Στρατιωτικοί πρέπει να κατανοήσουν τη διαφορά τους –οριακή- από τις Δυνάμεις Καταστολής.  
Το μέλλον τους είναι η ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση, αλλά και η Ανεργία, για πρώτη φορά στην ιστορία τους!
Πλέον γίνεται σαφές ότι ο ευρωπαϊκός και αστικός μονόδρομος δεν είναι για όλους. Πολύ περισσότερο αντιμετωπίζει την κοινωνική πλειοψηφία ως Αναλώσιμους. Δεν μεταρρυθμίζεται, δεν αντιμετωπίζεται με όρους συντεχνιασμού.
Αντιμετωπίζεται αγωνιστικά, ενωτικά, αποφασιστικά, με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.  
Η δολοφονική Μνημονιακή πολιτική, οι εχθρικές στον κόσμο της εργασίας επιλογές της άρχουσας τάξης, ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμούς πρέπει να Ανατραπούν.   
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS