Βόνιτσα: Θεατρική παράσταση «Το Όνειρο ενός γελοίου» Τρίτη 4 Αυγούστου

Τρίτη 4 Αυγούστου 20150 σχόλια

Την Τρίτη 4 Αυγούστου και ώρα 21:15 στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στη Βόνιτσα θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Το Όνειρο ενός γελοίου», ένα πραγματικό διαμάντι του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι δημοσιευμένο το 1877.

Το κείμενο της παράστασης είναι από τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Χρυσικάκου και ερμηνεύει ο ηθοποιός – συμπατριώτης μας Δημήτρης Βερύκιος, σε ένα συγκλονιστικό ντουέτο με την σοπράνο Ευτυχία Δημητρακοπούλου, που παίζει φλάουτο και τραγουδά επί σκηνής αποσπάσματα από δημοφιλείς άριες, κλείνοντας με τον Ύμνο της Αγάπης του Απ. Παύλου, σε μουσική Zbignew Preisner -από την Μπλε Ταινία του Kislovski.

«Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής και που τίποτε δεν έχει σημασία, αποφασίζει να αυτοκτονήσει… Όμως τη νύχτα που ετοιμάζεται να το κάνει, και με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, αποκοιμιέται χωρίς να το καταλάβει… Εκείνο που βλέπει στο όνειρό του, τον κάνει, όταν ξυπνάει, όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει, αλλά να λαχταράει με όλη τη δύναμη της ψυχής του να ζήσει, αφού στον ύπνο του τού φανερώθηκε η Αλήθεια της Ζωής… με όλες τις λεπτομέρειες… Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού. Ένα συγκλονιστικό κείμενο, απλό και βαθύ, μεστό και αποκαλυπτικό.»
Είσοδος: Ελεύθερη

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS