Πληρωμές ύψους 150 εκατ. ευρώ για αγρότες μέχρι τις εκλογές

Παρασκευή 21 Αυγούστου 20150 σχόλια

Πληρωμές κοινοτικών ενισχύσεων συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ περίπου, έχει θέσει ως στόχο η κυβέρνηση για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές.

Καλά πληροφορημένες πηγές του Agronews αναφέρουν ότι στα σχέδια των επιτελών της πλατείας Βάθη είναι να τρέξουν με κάθε τρόπο οι διαδικασίες, έτσι ώστε να τακτοποιηθεί οικονομικά το μεγαλύτερο μέρος των εκκρεμοτήτων της τελευταίας διετίας.
Σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνουν, όπως έχουν γράψει ήδη η Agrenda και το Agronews οι δικαιούχοι των προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας, καθώς εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο πεδίο συνιστά target group, δηλαδή κοινό ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την προσέλκυση ψήφων από το κυβερνών κόμμα καιεπομένως οι αρμόδιοι θα πρέπει να κινήσουν γη  και ουρανό προκειμένου να καταστεί δυνατή η πίστωση των λογαριασμών τους. Άλλωστε είναι γεγονός ότι οι βιοκαλλιεργητές, όπως και οι δικαιούχοι προγραμμάτων βιολογικής κτηνοτροφίας είναι οι πλέον αδικημένοι από το χρονοδιάγραμμα πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από το 2012.
Εκτός από τα βιολογικά, σε πρώτη προτεραιότητα τίθενται γι’ αυτό το διάστημα και οι εκκρεμότητες που αφορούν ενιαία ενίσχυση του 2013 και 2014, τα υπόλοιπα εξισωτικών αποζημιώσεων επίσης της προηγούμενης διετίας, ποσά από προγράμματα διατήρησης αυτόχθονων φυλών, κάποια ποσά από τα υπόλοιπα αγροπεριβαλλοντικά και διαρθρωτικά προγράμματα όπως τα Σχέδια Βελτίωσης και οι Νέοι Αγρότες.
Σε γενικές γραμμές αν όλα πάνε καλά, θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα για πληρωμές 48 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο και 136 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο για το οποίο έχει γράψει εδώ και δύο εβδομάδες η Agrenda και που προς το παρόν έχει μείνει στα… ψίχουλα.  agronews.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS