Χορευτικό Τμήμα Το Ανακτόριο Πρώτη Παράσταση Παραδοσιακών Χορών 2015

Τρίτη 14 Ιουλίου 20150 σχόλια

Περήφανοι και  μεγάλη χαρά νιώθουν  οι χορευτές του Χορευτικού Τμήματος  <<Το Ανακτόριο>>  του Συλλόγου Γυναικών που έφεραν εις  πέρας  την Πρώτη τους Παράσταση Παραδοσιακών Χορών 2015  στην πλατεία της  Βόνιτσας και κατάφεραν να κερδίζουν τον ενθουσιασμό και το  ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Οι χορευτές όλων των χορευτικών συγκροτημάτων  με τις παραδοσιακές τους στολές και τα λάβαρα τους ξεκίνησαν από το Δημοτικό Σχολείο με τα πόδια και κατευθυνθήκανε προς την  παραλιακή της Βόνιτσας με προορισμό  την πλατεία  όπου και πραγματοποιήθηκε  η παράσταση και που ήταν ήδη μαζεμένος ο κόσμος.
Η αυλαία της Παράστασης  άνοιξε και μετά τον χαιρετισμό της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών  Βόνιτσας κας Ρένας Μπίντζου όπου τόνισε ότι στόχος τους είναι να γίνει θεσμός αυτή η παράσταση στην τοπική κοινωνία, όλοι οι χορευτές  των  χορευτικών συγκροτημάτων που ήταν προσκεκλημένοι ξεκίνησαν να χορεύουν το ‘Τέτοια  ώρα ήταν εψές, τέτοια και παρά προ ‘ψές ή αλλιώς ’Καγκελάρη’’ ανάμεσα στον κόσμο όπου δεν σταμάτησε να χειροκροτεί .
Το Χορευτικό Τμήμα <<Το Ανακτόριο>> του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας ανέβηκε πρώτο στην σκηνή με το αρχάριο τμήμα και το τμήμα παραστάσεων και χόρεψε χορούς από Ήπειρο, Θεσσαλία και Αιτωλ/νία με τον χοροδιδάσκαλο τους κο Νικόλαο Γερνά.
Χορούς από τα Τζουμέρκα χόρεψαν το Χορευτικό Τμήμα του Εργατικού Κέντρου Άρτας με τον χοροδιδάσκαλο τους κο Σπύρο Νεραϊδι ώτη.
Χορούς από Μακεδονία και Θράκη μας  χόρεψε το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγιάς με τον χοροδιδάσκαλο τους κο Σπύρο Σκλαβενίτη.
Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου ‘’Άγιος Νικόλαος’’ με την χοροδιδάσκαλο τους κα  Αρχοντία Μιχαήλογλου μας  χόρεψε  χορούς Ποντιακούς. Ενώ το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακαρνανικό Φως Φυτειών και Ζορμπάς Αγρινίου με τον χοροδιδάσκαλο τους κο Νικόλαο Γερνά μας χόρεψε λαϊκούς χορούς.
Στο τέλος της παράστασης  έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών στους εκπροσώπους των χορευτικών  που φιλοξενήθηκαν. Τις απονομές έκαναν οι: ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Στούπας Θεόδωρος, ο Αντιδήμαρχος Πάντας Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Ανάπτυξης Αποστολάκης Παντελής και ο πρόεδρος της Βόνιτσας Χασακής Χρήστος.
Επίσης από το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας παραβρέθηκε και η Δημοτική Σύμβουλος Παναγιώτα Πανταζή.
Η βραδιά έκλεισε με παράθεση γεύματος στα χορευτικά με χειροποίητες πίτες και γλυκά από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας.

Το Χορευτικό Τμήμα Το Ανακτόριο του Συλλόγου Γυναικών ανανέωσε το ραντεβού για την 2 Παράσταση Παραδοσιακών  Χορών το 2016. 
Τέτοια ώ… μωρ’ τέτοια ώ… τέτοια ώρα ήταν εψές,
τέτοια ώρα ήταν εψές τέτοια και παρά προ ‘ψές……………
Μα τον Ά… μωρ’ μα τον Ά… μα τον Άγιο Κωνσταντίνο,
μα τον Άγιο Κωνσταντίνο το χορό δεν τον αφήνω.

 



 

 Χορευτικό Τμήμα Εργατικού Κέντρου Άρτας






 Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγιάς

 Χορευτικό Τμήμα Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου
 ΄΄Άγιος Νικόλαος΄΄


 





 Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Ακαρνανικό Φως Φυτειών και Ζορμπάς Αγρινίου




 Πηγαίνοντας προς την Πλατεία της Βόνιτσας






 Έναρξη Παράστασης και Χοροί

 









 Απονομές και όλα τα χορευτικά τμήματα που πήραν μέρος στην Παράσταση

 




Όλα μαζί τα χορευτικά στο γεύμα μετά την πάρασταση.














 

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS