Πέρα από την απονομή δικαιοσύνης και την αποκατάσταση των αποδοχών, απαιτείται και η ηθική αποκατάσταση των Ελλήνων στρατιωτικών

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 20150 σχόλια

Η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 12/1/2015 με τον πρόεδρο και μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Παράρτημα Ν.Άρτας και συζήτησε μαζί τους θέματα που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης και εν γένει τους Έλληνες στρατιωτικούς.

   Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα του μισθολογίου και της μερικής μόνο συμμόρφωσης της κυβέρνησης στην απόφαση 2192/14 της Ολομέλειας του ΣτΕ, που έκρινεπου έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές που υποβλήθηκαν στα ειδικά μισθολόγια και στις συντάξεις των αποστράτων και επέβαλλε την ταχεία καταβολή των αναδρομικών (από 1ης/8/12 μέχρι και τον Ιούνιο 2014) για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά των αντισυνταγματικών περικοπών και αφετέρου την επιστροφή των αποδοχών (και συντάξεών τους) στα επίπεδα του Ιουλίου 2012. 
   Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και δήλωσε ότι είναι αναγκαία η θέσπιση ενός δίκαιου και ορθολογικού μισθολογίου για τους Έλληνες στρατιωτικούς.
   Πέρα όμως από την απονομή δικαιοσύνης και την αποκατάσταση των συντάξεων, η βουλευτής Άρτας σημείωσε με έμφαση ότι απαιτείται και η ηθική αποκατάσταση των στρατιωτικών, εν ενεργεία και αποστράτων, που η απερχόμενη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, τους στοχοποίησε ως δήθεν προνομιούχα τάξη, ισχυριζόμενη ότι δήθεν επέστρεψε τις αντισυνταγματικές περικοπές και ονομάζοντας την μη επιστροφή… αύξηση!
   Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι στον αντίποδα της πολιτικής που ενεργοποιεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό», στρέφοντας την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, η αυριανή κυβέρνηση της αριστεράς έρχεται για να αποκαταστήσει τον κοινωνικό ιστό και την δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS