Πάρτε τον Γιώργο με το καλό!

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 20140 σχόλια

«Ο τρελός είδε τον μεθυσμένο και φοβήθηκε». Παλιά παροιμία. Υπάρχει σύγχρονη βερσιόν. Το ΠΑΣΟΚ είδε τον Γιώργο να προγραμματίζει κόμμα και φοβήθηκε.

Έξι βουλευτές πήραν πρωτοβουλία να επισκεφτούνε τον Γιώργο να τον μεταπείσουν για τα μεγάλα σχέδιά του. 5 άνδρες και μια γυναίκα. Φώφη. Σε κείνη έπεσε και το μέγιστο βάρος. Είναι συναισθηματικιά η Φώφη και είπε από την αρχή «Πάμε Καστρί. Να τα πούμε πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν πάει άλλο». «Να τον πάρουμε με το καλό!» ήταν η φράση που κυριαρχούσε απ' όλους. «Μη τον τρομάξουμε. Να τον πιάσεις εσύ Φώφη στο συναίσθημα», «Μείνετε ήσυχοι. Θα έχω μαζί μου και μια φωτογραφία των πατεράδων μας, που αγκαλιάζονται σ' ένα ηλιοβασίλεμα». Βέβαια την ατμόσφαιρα χαλούσε κατά διαστήματα ο Βενιζέλος που έπαιρνε τηλέφωνο και έλεγε «Ναι! Παρακαλέστε τον μαλάκα! Που έτσι μου έρχεται να μπω μέσα και να του χώσω μια σφαλιάρα που να δει αστράκια». «Μηηηηη! Δεν θέλει με το άγριο» φώναζαν όλοι μαζί. «Αφήστε το πάνω μου» επέμενε η Φώφη, η συναισθηματικιά.

Μετά ο Λοβέρδος πρότεινε να μην πάνε με άδεια χέρια. «Να πάρουμε ένα κουτί κουραμπιέδες, ρε παιδιά». «Ναι, να του πάμε και κέρασμα που θα μας αφήσει και άνεργους! Εγώ δεν δίνω μία», «Βρε θα κόψουμε τιμολόγιο στο κόμμα, στο κάτω-κάτω. Αλλά πρέπει κάτι να πάμε», συμφώνησαν ομοφώνως. «Αλλά προς Θεού όχι κουραμπιέδες. Αυτός είναι της υγιεινής διατροφής» αγανάκτησε ο Κουκουλόπουλος. «Να του πάρετε ένα παιχνιδάκι από τα Jumbo, του ηλίθιου» είπε από το τηλέφωνο πάλι ο Βενιζέλος. Να μη σας τα πολυλογώ, έφτασαν στο σπίτι του Γιώργου σαν τους μάγους με τα δώρα. Τι βαράκια για τα πόδια του είχαν πάρει και τι κουδουνίστρες από τα Jumbo και τι εναλλακτικούς κουραμπιέδες με βρώμη, πίτουρο και stevia… Όλα τέλεια. Πρώτη μπήκε η Φώφη με άλμπουμ φωτογραφιών και φύσηξε τη μύτη της λόγω του ότι συγκινήθηκε «Στην ίδια αυλή παίζαμε Γιώργο. Θυμάσαι;».

Σε κείνο το σημείο ο Λοβέρδος με τον Σκανδαλίδη άρχισαν να παίζουν με μελόντικα τον ύμνο «Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι» και συνόδευσε και με ακορντεόν ο Δριβελέγκας. «Θυμάσαι Γιώργο;» ξαναρώτησε η Φώφη. Τίποτα ο Γιώργος, μάρμαρο. Ούτε ένα τσακ στη ματιά. Κοιτάχτηκαν μεταξύ τους «Βρε μπας κι έπαθε τίποτα;». Σταμάτησαν τη μελωδία και ξανα-ξεφύλλισε το άλμπουμ η Φώφη. «Κοίτα, κοίτα Γιώργο-Πρόεδρε τη σκυλίτσα τη Μπουμπού… Τη θυμάσαι;». Απλανές βλέμμα ο Γιώργος. Τότε ο Σκανδαλίδης άλλαξε σκοπό. «Πρόεδρε θα σου μιλήσουμε σαν σε μεγάλο παιδί. Τέρμα οι πλακίτσες. Δώσαμε την ικμάδα των δυνάμεών μας, τέσσερα χρόνια προπηλακιζόμενοι. Δεν γίνεται να πετάξουμε τόσους κόπους!». Κάτι σαν να κουνήθηκε στο βλέμμα του Γιώργου, οπότε πήραν θάρρος «Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τον θρύλο και την παράδοση του ονόματος Παπανδρέου». Και στο «Παπανδρέου» έκαναν όλοι το σταυρό τους. Μετά άρχισαν όλοι μαζί να κάνουν γυμναστική σαν τους Κινέζους στα πάρκα. Ήταν κι αυτό μέσα στα κόλπα. Να δείξουν ότι έχουν κοινά ενδιαφέροντα πέραν της πολιτικής. Και έκαναν επικύψεις και ο Λοβέρδος πέταξε σαν σε ενόργανη από το τραπεζάκι στο σύνθετο και πάλι από την αρχή «Από την ώρα που άρχισα Πρόεδρε γυμναστική άλλαξε η ζωή μου. Να είσαι καλά!».

Λίγο μειδίασε ο Γιώργος αλλά δεν προχώραγε και πάλι η κουβέντα. Ώσπου έσπασε οριστικά η Φώφη η συναισθηματικιά και την πήραν τα κλάματα. «Σκέψου το όνομά σου Πρόεδρε. Το ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» και κλάμα!!! Άρχισαν και οι άλλοι να χτυπιούνται σαν μανιάτισσες μοιρολογίστρες και να λένε «ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ». Το μόνο άσχημο ήταν ότι ο Βενιζέλος έστελνε συνέχεια sms γιατί τον έτρωγε η αγωνία «Τι γίνεται με τον μαλάκα;», «Γιατί αργείτε τόσο;»… Θα έστειλε και 100 sms! Τέλος πάντων κάποτε έφυγαν όπως πήγαν. Τους συνόδεψε μέχρι την πόρτα. Κρεμόντουσαν από τα χείλη του μη και πει μια λέξη. «Θα το σκεφτώ» είπε μόνο ο Πρόεδρος-Γιώργος. Μόνο αυτό. Το περίεργο ήταν ότι ακούστηκε μια φωνή από το βάθος… Σαν του Πετσάλνικου έμοιαζε «Στο ύψος σου Πρόεδρε. Μην τους ακούς», αλλά ο Πετσάλνικος στη συνάντηση δεν ήταν. Θα μου πεις και ο Βενιζέλος έλειπε αλλά ήταν.  Ρέα Βιτάλη protagon.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS