Αιτωλοακαρνανία: Έκλεισαν τον δρόμο Γιατί τους «έκλεισαν» τα σπίτια και τα μαγαζιά

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 20140 σχόλια

Συμβολικά έκλεισαν τον δρόμο χθες το πρωί κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής από την Ερμίτσα έως τον κυκλικό κόμβο έξω από το Αγρίνιο. Ζητούν να απομακρυνθούν τα τοιχία από τον δρόμο.

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η προγραμματισμένη κινητοποίηση, η οποία προέβλεπε τον αποκλεισμό της κατοικημένης περιοχής στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Ερμίτσας. Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να διαμαρτυρηθούν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής που είναι μεταξύ της Ερμίτσας και του κυκλικού κόμβου, έξω από το Αγρίνιο. Ο λόγος διαμαρτυρίας είναι η ύπαρξη του μονίμου τοιχίου που υπάρχει μεταξύ του παράδρομου, που είναι δεξιά και αριστερά της Εθνικής Οδού, και του κεντρικού δρόμου, της Εθνικής Οδού, το οποίο ζητάνε να απομακρυνθεί.
Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής, λίγο μετά τις 9:00 το πρωί, έκλεισαν συμβολικά για 30 περίπου λεπτά τον δρόμο, βάζοντας παράλληλα και οχήματα καθέτως του δρόμου.
Η ύπαρξη του τοιχίου (από τη μία κατεύθυνση εδώ και 3 χρόνια και από την άλλη κατεύθυνση εδώ και 1 χρόνο) σε όλη την περιοχή αποτελεί καθημερινό εμπόδιο τόσο στην είσοδο και την έξοδο των πελατών από τις επιχειρήσεις που υπάρχουν στην περιοχή, όσο και στην διέλευση των κατοίκων από και προς τα σπίτια τους.
  • Τι λένε οι κάτοικοι
«Διαμαρτυρόμαστε για το έκτρωμα, το τοιχίο που υπάρχει. Θέλουμε να φύγει. Σε όποιον και να ανήκει το έργο σημασία έχει ότι είναι μη λειτουργικό και για τους κατοίκους και για τις επιχειρήσεις καθώς επίσης για όλους τους διερχόμενους. Το πρόβλημά μας έχει φτάσει στο απροχώρητο και για τον λόγο αυτό βγήκαμε στον δρόμο. Τα περισσότερα καταστήματα που υπάρχουν στην περιοχή έχουν να κάνουν με εμπορεύματα, μεγάλα οχήματα και η κατασκευή αυτή δεν βοηθάει καθόλου. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι από τον κόμβο του νοσοκομείου δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο Αγρίνιο, δεν υπάρχει κόμβος. Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι η έκταση στην Ερμίτσα έχει πουληθεί με αποτέλεσμα αφού δεν μπορεί να κατασκευαστεί κόμβος, όπως προβλέπονταν, να υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα. Σε ακτίνα περίπου 7 χλμ με 8 χλμ όλα τα καταστήματα έχουν φαλιρίσει.
Το έκτρωμα αυτό έχει κατασκευαστεί μέσα σε μια περιοχή, η οποία είναι κατοικημένη, υπάρχουν πινακίδες και από τις δύο κατευθύνσεις που λένε ότι η ταχύτητα πρέπει να είναι 50 χλμ, άρα τα εκτρώματα αυτά δεν χρειάζονται. Το έργο επειδή έχει προχωρήσει, ζητάμε να βγουν τα εκτρώματα αυτά, τα τοιχία, γιατί έχουμε πρόβλημα στα μαγαζιά μας. Θέλουμε να αναπτυχθεί πάλι η αγορά στην περιοχή.
Ο προηγούμενος δήμαρχος δεν σεβάστηκε τίποτε, όσον αφορά την κατασκευή του εκτρώματος αυτού. Ο τωρινός δήμαρχος έχει πει ότι είναι κοντά μας και μας στηρίζει στις διαμαρτυρίες μας. Τα εκτρώματα αυτά, τα τοιχία, έχουν καταστρέψει την περιοχή. Η τροχαία έχει κάνει έκθεση την οποία την προσκομίσαμε μαζί με εξώδικο. Η τροχαία το βλέπει το πρόβλημα, το ζήτημα όμως είναι από το υπουργείο μέχρι και τον δήμο, ώστε να λάβουν τις αρμόδιες αποφάσεις για να φύγουν τα τοιχία», δήλωσαν οι κ. Δρίβας, Καραδήμας και Μπίμπας.
Βέβαια, στην διαμαρτυρία δόθηκε και μια ακόμη διάσταση, η οποία είναι ενδεικτική της τραγικής κατάστασης που υπάρχει στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, ακίνητο που μισθώνονταν στην περιοχή με 2.000 μηνιαίως εγκαταλείφθηκε από τον μισθωτή καθώς οι πελάτες του δεν είχαν πρόσβαση λόγω των τοιχίων. Τώρα ο καταγγέλλων δεν λαμβάνει κανένα ενοίκιο και αναρωτιέται πώς πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του: «Δεν είμαστε ζώα να μας κλείσουν μέσα σε μαντρί. Έτσι μας έχουν όμως, αυτά δεν είναι ανθρώπινα πράγματα και γιατί μου στέλνουν χαρτί ότι χρωστάω λεφτά, αφού μου έκοψαν το εισόδημα;», δηλώνει.
Εκ μέρους των κατοίκων μίλησε η κα Ειρήνη Παπαθανασίου, η οποία είπε: «Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, ασφαλή πρόσβαση στα σπίτια μας θέλουμε, δεν μπορούμε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει. Πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα. Για μένα η πρόσβαση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Είναι κρίμα για όλους τους ανθρώπους και για τους επαγγελματίες και για τους κατοίκους. Είναι φοβερά επικίνδυνο, το ζήτημα άμεσα πρέπει να λυθεί. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε την διαμαρτυρία αυτή για να φτάσει στα αυτιά του κ. Χρυσοχοΐδη, αυτό είναι τραγικό. Θα συνεχίσουμε τις διαμαρτυρίες μας μέχρι να καταφέρουμε το ποθητό αποτέλεσμα».
  • Ο δήμαρχος για την κινητοποίηση
Ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου μετέβη στο σημείο με καθυστέρηση. Γενικά επανέλαβε τις απόψεις του, τις οποίες είχε διατυπώσει και προεκλογικά ως υποψήφιος δήμαρχος. Ο κ. Παπαναστασίου δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν παρεμβάσεις, ενώ δήλωσε συμπαράσταση, είναι στο πλευρό των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής, στηρίζοντάς τους σε όποια κινητοποίηση και να κάνουν. Κων/νος Χονδρός sinidisi.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS