-Η Ελλάδα μας εγκατέλειψε στο έλεος του Αλλάχ και των Τούρκων όπως το 1974!

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 20140 σχόλια

ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΡΟΥΒΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΟΛΑ!
Για μια ακόμη φορά εγκαταλείψαμε την Κύπρο στο έλεος του Αλλάχ με το «Μπαρμπαρός» να αλωνίζει στην κυπριακή AOZ.
Οι Κύπριοι αδελφοί μας κατηγορούν ότι η μόνη βοήθεια που τους προσφέρουμε είναι ο Σάκης Ρουβάς, η Βίσση και η Πάολα!
Η ανταπόκριση του Δημήτρη Κυπριανού για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος είναι αποκαλυπτική της ελληνικής απουσίας από την Μεγαλόνησο.
Οι τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ μπορεί να δημιουργού κλίμα ανησυχίας στη Κύπρο, αλλά θλίψη προκαλεί η ανυπαρξία ελληνικής παρουσίας. Οι πολίτες αλλά και πολιτικά κόμματα ανέμεναν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποστείλει ένα πολεμικό πλοίο ή αεροσκάφη για να δηλώσει και τη δική της παρουσία αλλά και για να στείλει το μήνυμα ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη. Κυβερνητικοί κύκλοι, σημείωναν τις δηλώσεις που είχε κάνει την 1η Οκτωβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Λευκωσία, σημειώνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου και αντιμετωπίζουν από κοινού τις προκλήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως οι δύο υπουργοί Άμυνας είχαν υπογράψει Μνημόνιο Χειρισμού Κρίσεων, το οποίο πριν καν στεγνώσει το μελάνι αποδείχθηκε γράμμα κενό και διακήρυξη άνευ αντικρίσματος.
Αρκετοί θυμήθηκαν τις μέρες της εισβολής του 1974 όταν στη Κύπρο ανέμεναν την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας από την Ελλάδα η οποία δεν έφτασε ποτέ γιατί η μεγαλόνησος «ήταν μακριά».
Στο Εθνικό Συμβούλιο που συνεδρίασε χθες αναφέρθηκε ότι ζητήθηκε από την Ελλάδα η αποστολή μιας φρεγάτας για να δώσει στίγμα ελληνικού ενδιαφέροντος και μήνυμα προς τη Τουρκία, αλλά δεν λήφθηκε απάντηση από την Αθήνα.
Η απουσία ελληνικής παρουσίας στη Κύπρο σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, έχει δημιουργήσει αρνητική ατμόσφαιρα την οποία θα εισπράξει ο πρωθυπουργός Αντώνης σαμαράς κατά την επίσκεψη του στη Λευκωσία στις 7 Νοεμβρίου. Εκτός από τους πολίτες πικρία εκφράζουν και πολιτικοί παράγοντες, οι οποίοι ωστόσο αποφεύγουν τις δημόσιες δηλώσεις για να μην προκαλέσουν ρήξη μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας. Το πρώτο κύμα των αντιδράσεων μάλλον θα το δεχθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος θα βρίσκεται στη Λευκωσία σε λίγες μέρες για τη συνάντηση με τους ομολόγους του της Κύπρου και της Αιγύπτου. Κυβερνητικοί κύκλοι, στη προσπάθεια τους να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για την ελληνική απραξία αποδίδουν την μη αποστολή κάποιου ελληνικού πλοίου σε συναπόφαση Αθηνών και Λευκωσίας για αποτροπή όξυνσης της κατάστασης, αφού κατά πάσα πιθανότητα μία τέτοια κίνηση θα τύγχανε απάντησης από τη Τουρκία με δικά της πολεμικά σκάφη, και ενδεχόμενη παρεμπόδιση των γεωτρήσεων της εταιρείας ΕΝΙ.


Tο «Μπαρμπαρός» συνοδεύεται από δύο υποστηρικτικά σκάφη ενώ η τουρκική φρεγάτα που βρίσκεται στη Κυπριακή ΑΟΖ παραμένει σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από το γεωτρύπανο της ΕΝΟ παρακολουθώντας τις εργασίες.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος είναι προφανές ότι χρησιμοποιείται ως μέσο πρόκλησης έντασης και δήλωσης των τουρκικών διεκδικήσεων στη Κυπριακή ΑΟΖ. Είναι αμφίβολο αν κάνει έρευνες καθώς κάτι τέτοιο είναι μάλλον ανώφελο, αφού οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν σαρωθεί από άλλα ερευνητικά σκάφη για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα τρισδιάστατα σεισμολογικά δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί και αναλυθεί έχουν δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για γεωτρήσεις. Αυτά τα δεδομένα δεν θα ήταν δύσκολο να εξασφαλιστούν από τη Τουρκία, η οποία δεν χρειαζόταν να στείλει το «Μπαρμπαρός».

Εκτιμάται ότι η Τουρκία με το πρόσχημα των ερευνών θέλει να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού το θέμα του φυσικού αερίου επιθυμώντας να εξασφαλίσει μερίδιο για τους Τουρκοκύπριους αλλά και δεσμεύσεις για συμμετοχή της Άγκυρας στους ενεργειακούς συσχετισμούς στη περιοχή. Σήμερα η Τουρκία είναι παντελώς απομονωμένη καθώς απέναντι της δεν βρίσκεται μόνο η Κύπρος, αλλά και οι χώρες που έχουν συνάψει συμφωνίες με τη Λευκωσία. Λίβανος, Ισραήλ και Αίγυπτος. Επίσης η Συρία με τη διαφαινόμενη επικράτηση του Άσαντ κλείνει τον κλοιό στα νότια της Τουρκίας ενώ το ενδεχόμενο δημιουργίας Κουρδικής κρατικής οντότητας δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
NOΡΒΗΓΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!
Νομικές διαδικασίες και αγωγές σε ευρωπαϊκό επίπεδο προωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, οι οποίες αφενός μεν δύσκολα μπορούν να επηρεάσουν την Τουρκία και την τουρκική εταιρεία πετρελαίου ΤΡΑΟ, εκ μέρους της οποίας γίνονται οι προκλητικές ενέργειες, ωστόσο επηρεάζουν την ιδιοκτήτρια και τον καπετάνιο του συνοδευτικού Bravo Supporter, όπως και νορβηγικό επιστημονικό προσωπικό που εργάζεται εντός του «Μπαρμπαρός».

Η απόφαση για να κινηθούν νομικές διαδικασίες, έχει εξεταστεί αμέσως μετά την έκδοση του τουρκικού Navtex και συμπεριλήφθηκε και στα μέτρα που αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το υπουργείο Εμπορίου και η Νομική Υπηρεσία ήδη έστειλαν τα μηνύματα στις εμπλεκόμενες πλευρές για τα νομικά μέτρα, τα οποία ουσιαστικά επηρεάζουν το υπό σημαία Γιβραλτάρ και συμφερόντων νορβηγικής εταιρείας που διαχειρίζεται το ένα εκ των δύο συνοδευτικών πλοίων.

Τη Δευτέρα, κατά την έναρξη των τουρκικών προκλήσεων, από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τη 1.00 το μεσημέρι, ενώ τα υπό τουρκική σημαία Μπαρμπαρός και το συνοδευτικό Deep Supporter είχαν εισέλθει εντός του τεμαχίου «3», το Bravo Supporter παρέμεινε για τέσσερις περίπου ώρες εκτός ορίων του «3». Ωστόσο, μετά το μεσημέρι το πλοίο κινήθηκε προς τα νότια φτάνοντας στο «Μπαρμπαρός».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη Νομοθεσία, «πρόσωπο το οποίο διεξάγει αναζήτηση, έρευνα ή εκμετάλλευση υδρογονανθράκων χωρίς να κατέχει τη σχετική άδεια ή κατά παράβαση των όρων της άδειας που κατέχει, διαπράττει αδίκημα και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε φυλάκιση για χρονική περίοδο που δεν υπερβαίνει τα δύο έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο λίρες ή και στις δύο αυτές ποινές».Σήμερα ολοκληρώνεται στα ανατολικά της Κύπρου, σε περιοχή που γειτνιάζει στη Συρία η ρωσική ναυτική άσκηση με χρήση πραγματικών πυρών. Η άσκηση όπως αποδείχθηκε δεν προκάλεσε καμία ενόχληση στη Τουρκία αφού το «Μπαρμπαρός» κινήθηκε ανενόχλητο στο σημείο που δεσμεύθηκε από τη Τουρκία με οδηγία προς ναυτιλομένους (NAVTEX).

Επίσης ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα και η άσκηση της αεροπορίας του Ισραήλ με τη Κυπριακή Εθνική Φρουρά με την ονομασία «Ονήσιλος – Gideon». Στην άσκηση συμμετείχαν 30 αεροσκάφη τρίτης και τέταρτης γενιάς F-15, F16 και F-18. Τα πληρώματα των ισραηλινών αεροσκαφών είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν απέναντι σε ρωσικά συστήματα αεράμυνας (TOR-M1 και BUK) που διαθέτει η Κυπριακή Εθνική Φρουρά και είναι ίδια με αυτά που διαθέτουν και διάφορες αραβικές χώρες.

Οι ισραηλινοί δοκίμασαν και τακτικές ηλεκτρονικού πολέμου με εξουδετέρωση των ραντάρ, ενώ προσέβαλαν εικονικούς στόχους στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στη Πάφο και σε ραντάρ της Εθνικής Φρουράς στο όρος Τρόοδος.

Τα συστήματα αεράμυνας της Κύπρου δεν είχαν δοκιμαστεί σε παρόμοιες συνθήκες για πολλά χρόνια αφού η Εθνική Φρουρά δεν διαθέτει αεροσκάφη. Όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου άμυνας η αντιαεροπορική ομπρέλα λειτούργησε με επιτυχία καθώς εγκλωβίστηκαν τα ισραηλινά αεροσκάφη και βλήθηκαν με εικονικά πυρά. kourdistoportocali.com

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS