Η «Οδύσσεια» ενός πατέρα για μια ακτινογραφία του παιδιού του

Τρίτη 15 Ιουλίου 20140 σχόλια

Το γύρο της Στερεάς Ελλάδας αναγκάστηκε να κάνει ο πατέρας ενός βρέφους από την Αμφίκλεια προκειμένου να βγάλει μια ακτινογραφία για το παιδί του, αλλά τελικά γύρισε στο σπίτι του άπραγος και απογοητευμένος.


Η απίστευτη ταλαιπωρία του ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής όταν το μωρό του, ηλικίας μόλις 14 μηνών, χτύπησε την ώρα που έπαιζε και χρειάστηκε να το μεταφέρει κυρίως για προληπτικούς λόγους στο γιατρό.

Με το παιδί στην αγκαλιά πήγε στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας, όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις τον έστειλαν στο νοσοκομείο Λιβαδειάς για ορθοπεδικό και για ακτινογραφία.

Εκεί, αφού περίμενε σχεδόν μιάμιση ώρα χωρίς να ασχολείται κανείς με την περίπτωσή του, αποφάσισε να μπει μόνος του στο ακτινολογικό, παρακαλώντας να τον εξυπηρετήσουν. Όπως τον ενημέρωσαν, όμως, έπρεπε πρώτα να βρει τον παιδίατρο.

Μετά από αρκετή αναζήτησης, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τελικά του άνοιξε την πόρτα ένας κύριος με σορτσάκι, ο οποίος του απάντησε ότι το τμήμα δεν δούλευε εκείνη την ημέρα.

Με τα εναπομείναντα αποθέματα κουράγιου και ψυχραιμίας ο άτυχος πατέρας πήρε το παιδί του από τη Λιβαδειά για να το πάει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν αυτό της Θήβας.

«Εκεί με εξυπηρέτησαν όσο μπορούσαν και αυτοί, αλλά όταν τους είπα να βγάλουμε μια ακτινογραφία, η απάντησή τους ήταν ότι έχουν κλείσει για σήμερα και εάν θέλω να πάω στη Χαλκίδα...» αποκαλύπτει ο δύσμοιρος γονέας.

Βέβαια, μετά από τόσα χιλιόμετρα και αρκετά χαμένα χρήματα σε βενζίνες, πήρε το δρόμο της επιστροφής χωρίς να βγάλει την απαραίτητα ακτινογραφία.

Εξάλλου, ακόμη και αν ξεκινούσε για τη Χαλκίδα κανείς δεν θα του εξασφάλιζε ότι εκεί θα έμπαινε τέλος στην περιπέτειά του.

Βέβαια, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρό και έτσι είχε τη δυνατότητα να εγκαταλείψει την «Οδύσσεια» που περνούσε για μια ακτινογραφία.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν θέλει να σκέφτεται τι θα συνέβαινε αν η κατάσταση της υγείας του παιδιού του ήταν πιο κρίσιμη ή ακόμη χειρότερα αν κινδύνευε η ζωή του…
kontranews.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS