ΦΟΡΟΣ – ΣΟΚ 845 ΕΥΡΩ: Ξεζουμίζουν άνεργη γυναίκα με εισόδημα 2.845 ευρώ το χρόνο!

Σάββατο 26 Ιουλίου 20140 σχόλια

Κι όμως γυναίκα άνεργη που έχει εισόδημα 2.850 ευρώ ετησίως καλείται να πληρώσει φόρο...
844,75 ευρώ. Δηλαδή το κράτος, και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών και οι νόμοι που ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καλούν αυτή την γυναίκα να ζήσει με 168 ευρώ το μήνα! Το εισόδημά της προέρχεται από την ενοικίαση μίας γκαρσονιέρας, η ίδια είναι άνεργη και ζει με τους γονείς της.
Δεν έχει άλλους πόρους και φυσικά... δεν μπορεί να λάβει κανένα επίδομα (όπως αυτό που πρόσφατα μοιράστηκε) επειδή... είναι φιλοξενούμενη! Κι όμως το ελληνικό κράτος που επιτρέπει στους «μεγάλους» να πληρώνουν ελάχιστους φόρους σε σχέση με αυτά που κερδίζουν «ρουφάει» το αίμα μίας νέας γυναίκας, άνεργης που ζει με τον χαμηλό μισθό του πατέρα της και που φυσικά με την ανεργία να έχει φθάσει το 60% στους νέους... ελάχιστα μπορεί να κάνει για τη ζωή της και φυσικά... δεν μπορεί καν να σχεδιάζει το μέλλον της.

Η ίδια αλλα και οι γονείς της είναι σε απόγνωση. Δυστυχώς όμως αυτοί είναι οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους που κυβερνάται από τους «σοφούς» δανειστές και τους κυβερνητικούς εκτελεστές των εντολών τους. Ποιος θα απολογηθεί σε αυτή τη νεαρή;
Ο βουλευτής Αχαϊας της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος που σήκωσε το χέρι του ψηφίζοντας τα φορολογικά νομοσχέδια; ‘Η ο Γιώργος Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ; Ο «Κόσμος» απευθύνθηκε στον γνωστό οικονομολόγο Πολυχρόνη Θωίδη ο οποίος μας δήλωσε: «Η εν λόγω κυρία πληρώνει διότι φορολογείται με βάση το τεκμήριο που είναι 5.000 αντί του πραγματικού εισοδήματος που είναι 2.850. Έτσι, ο συντελεστής 10% που αφορά το εισόδημα από ακίνητα εφαρμόζεται στις 5.000 που προκύπτουν από τα τεκμήρια.

Συνεπώς, ο φόρος που της αναλογεί συν την προκαταβολή της επόμενης χρονιάς φθάνει τα 845 ευρώ. Προφανώς, δεν είναι η μοναδική περίπτωση, απεναντίας εκατοντάδες πολίτες είναι σε αυτή τη δινή κατάσταση να πληρώνουν φόρους για εισοδήματα που δεν έχουν με αποτέλεσμα για πολλοστή φορά η φτωχολογιά, οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου να σηκώνουν τα βάρη των πλουσίων, των μιζαδόρων και των λαμογιών.
Ας ελπίσουμε κάποτε να υπάρξει και μια κυβέρνηση στον τόπο που να νομοθετεί δίκαια φορολογικά μέτρα με βάση την ισονομία, όπως ορίζει το Σύνταγμα». dete.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS