Δάνεια ΟΕΚ: μείωση 50% στη δόση και παράταση 10 χρόνια

Δευτέρα, 28 Απριλίου 20140 σχόλια


Ρύθμιση-ανάσα για σχεδόν 100.000 δανειολήπτες έρχεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Οι δανειολήπτες θα μπορούν και να παρατείνουν τον χρόνο αποπληρωμής ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να πετύχουν γενναία μείωση της μηνιαίας δόσης.

Η ρύθμιση έχει τέσσερα βασικά σημεία που αφορούν κατ' αρχήν την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιτύχουν την επιμήκυνση υπό τον όρο να μην έχουν υπερβεί όταν υποβάλουν την αίτηση τη συμβατική προθεσμία διακοπής.

Ο ΟΟΑΔ ως διάδοχος του ΟΕΚ θα συνεχίσει να καταβάλει την επιδότηση του ενοικίου, αρκεί με τη νέα συμφωνία του δανειολήπτη με την τράπεζα το ποσό της επιδότησης να μην υπερβεί το ποσό που θα εκτιμηθεί με βάση το επιτόκιο του δανείου.

Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εντός έξι μηνών από τη δημοσίευση της ρύθμισης, ενώ με τη νέα ρύθμιση καταργούνται οι προβλέψεις της προηγούμενης.

Με τη νέα ρύθμιση μια οικογένεια που είχε πάρει ένα δάνειο 150.000 για 15 έτη και έχει ακόμη έξι έτη επιδότησης μετά την 10ετή παράταση που θα λάβει θα μειώσει τη δόση του δανείου από τα 985 ευρώ στα 594 ευρώ, σχεδόν 40% δηλαδή.
Αντίστοιχα για μια οικογένεια που της απομένουν ακόμη δύο έτη επιδότησης (έχουν δηλαδή το δάνειο για 8 έτη) για δάνειο 150.000 που έχουν λάβει για 15 έτη η δόση θα πέσει από τα 1.01 ευρώ στα 492 ευρώ, η μείωση δηλαδή ξεπερνάει το 50%. newsit.gr


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS