Σε τεντωμένο σχοινί οι διαπραγματεύσεις για την "Ολυμπία" και την "Ιονία" Οδό

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 20120 σχόλια

Μέσα στην επόμενο δεκαήμερο κρίνεται το μέλλον των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται σύντομα επίσημες ανακοινώσεις για τη χρηματοδότηση των έργων, τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και το σχεδιασμό των οδικών αξόνων. Η επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη στα Γιάννενα στις 7 Νοεμβρίου για εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, μπορεί να συνοδευτεί και με επίσκεψη σε έργα, αλλά και με δηλώσεις για την τύχη της Ιόνιας, αναφέρει η εφημερίδα "Πρωινά Νέα".

Η κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκινήσουν τα έργα γιατί άμεσα θα δώσουν και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, στον κατασκευαστικό τομέα που υπέστη πρωτόγνωρο σοκ από την κρίση.
Παρ' όλα αυτά η κρίση, η έλλειψη ρευστότητας, και το αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον, φαίνεται ότι λειτουργούν ως ανασταλτικός παράγοντας, συνολικά για την προώθηση των έργων.
Δεσμεύσεις για την πορεία της Ολυμπίας και της Ιονίας Οδού ζήτησε πρόσφατα και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Χατζηδάκη με αφορμή πληροφορίες για μείωση του φυσικού αντικειμένου των δυο έργων.

Σε επιστολή του επισημαίνει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως τη δημοσιότητας έχετε γίνει αποδέκτης εισηγήσεων σχετικά με την Ολυμπία και την Ιόνια οδό που, μεταξύ άλλων, προβλέπουν μείωση του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου τους.

Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι η υπάρχει εισήγηση που προτείνει η Ολυμπία οδός σταματήσει στην Πάτρα, το δε τμήμα Πάτρα-Πύργος παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον και μέσω του ανύπαρκτου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων». Διεκδικούμε την επανεκκίνηση των δύο μεγάλων αναπτυξιακών οδικών αξόνων, προκειμένου να ολοκληρωθούν στο ακέραιο και χωρίς εκπτώσεις το φυσικό και τεχνικό τους αντικείμενο, τονίζεται στην επιστολή. thebest.gr you.gr 8.000 προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν παράδοση από 300 σημεία! Κάντε Click Εδώ
 
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS